Ţoiu, TOTB, Nedelciu

22 decembrie 2011   DILEMA VECHE VĂ RECOMANDĂ

● Constantin Ţoiu, Galeria cu viţă sălbatică (prefaţă de Nicoleta Sălcudeanu, Colecţia „Biblioteca pentru toţi“, 2011). La 35 de ani de la apariţie, romanul rămîne la fel de viguros ca atunci – dacă mai ştiţi cînd – atotrezistent în stil, frază şi mesaj, căci mai există şi o asemenea rezistenţă, ca să ne ferim a o numi „prin cultură“, căci, cică, nu mai e frumos. (Radu Cosaşu

● Ca să facem o nefăcută, vă recomand de data asta o aplicaţie de Facebook. E concepută de cei de la Think Outside the Box şi se cheamă „Scoate-ţi prietenii din cutie“. Ideea e să-ţi provoci prietenii să facă un lucru puţin altfel decît sînt ei obişnuiţi şi, în acelaşi timp, să te laşi provocat. Un înlocuitor mult mai eficient al listei cu rezoluţii de Anul Nou. (Luiza Vasiliu)  

● Cele patru proze („Marie-France în Piaţa Libertăţii“, „DEX 305“, „Ora spre zero“ şi „Fahrenheit 91,4°“) pe care Mircea Nedelciu le-a înregistrat la Radio România în 1998, editate acum pe CD, de către Editura Casa Radio, cu o prezentare de Ion Bogdan Lefter. „Lecturi pe întuneric“ se cheamă această inedită şi emoţionantă colecţie de voci ale scriitorilor dispăruţi. V-o recomand pe toată! (Marius Chivu)

Mai multe