The Meaning of Life, O singurătate prea zgomotoasă, CreArt

● Pe căldurile astea nu pot să recomand decît o sticlă de apă rece cu mici bucăţele de ghimbir şi de lămîie înăuntru. O bună prietenă mi-a preparat aşa ceva şi mi-a picat teribil de bine, într-o zi cu peste 30 de grade la umbră. Cu aşa o băutură alături, orice carte aţi citi sau orice muzică aţi asculta, va părea mai interesantă şi mai limpede. (Andrei Manolescu) 

● Toată luna august, în Parcul Cişmigiu există un spaţiu numit Copacul cu Cărţi, unde peste 150 de romane şi publicaţii sînt puse în mod gratuit la dispoziţia celor care vara citesc, nu dorm. Pe lîngă cititul în aer liber, conceptul Copacului cu Cărţi cuprinde şi o serie de ateliere pentru copii. Pentru alte evenimente gratuite organizate de CreArt în parcurile Cişmigiu şi Herăstrău (proiecţii de filme, spectacole de teatru, ateliere ş.a.), vizitaţi site-ul creart.ro sau pagina de Facebook. (Marius Chivu) 

● Între 22 şi 31 august, la Muzeul Ţăranului Român din Capitală are loc a şaptea ediţie a Festivalului de Teatru Independent Undercloud, primul festival de teatru independent din România care premiază cele mai bune spectacole independente. (Stela Giurgeanu) 

● Tot o lectură de vară, şi într-o ediţie foarte elegantă grafic,

de Helena Attlee (Baroque Books & Arts), o inedită istorie citrică a Italiei: cum a influenţat acest fruct cultura, politica şi morala peninsulei, de la sosirea citricelor în Calabria secolului al II-lea, prin dominaţia arabă a secolului al IX-lea şi colecţionarii toscani din Renaştere, pînă la mafia siciliană, Vaticanul,

-ul şi studiile genetice din epoca noastră. (Marius Chivu) 

● În caz că aveţi chef într-o seară să mîncaţi nişte floricele şi să beţi o cola, luaţi-le şi intraţi cu ele la

O să descoperiţi cu ocazia asta că Tom Cruise nu îmbătrîneşte niciodată. Iar scenele de acţiune bine făcute, oricît ar fi situaţiile de tembele, au farmecul lor. La ieşire m-am speriat ca de un glonţ cînd o minge de hochei a lovit parapetul patinoarului de la mall şi am urlat de pe bancheta din spate cînd şoferul taxiului s-a apropiat indecent de tare de un biciclist. (Ana Maria Sandu) 

● Summer Well 2015, sîmbătă şi duminică (8-9 august), Kasabian, Foals, La Roux, The Maccabees, The Wombats, Jungle, Kwabs, Foxes, Circa Waves, SOHN şi domeniul Ştirbey, cea mai bună combinaţie de muzică proaspătă şi aer curat care se întîmplă vara în România. (Luiza Vasiliu) 

1976, Sidney Lumet), cu Faye Dunaway, William Holden, Peter Finch – un film genial nu doar despre nebunia televiziunii, ci şi a nevoii crude, sălbatice, de spectacol care să se amestece, nesănătos, cu viaţa, a unei categorii de semeni de-ai noştri. (Iaromira Popovici) 

● „Scopul acestui eveniment este de a reaminti publicului bucureştean aportul adus de membrii comunităţii armene din Bucureşti, în decursul istoriei, la dezvoltarea oraşului, din punct de vedere religios, cultural, ştiinţific şi politic.“ E ceea ce îşi propune cea de-a treia ediţie a  Festivalului Strada Armenească ce se va desfăşura în perioada 7-9 august în cadrul complexului armenesc din Capitală (B-dul Carol I, nr. 40-42). O noutate o reprezintă cele două expoziţii unicat – „Postcrossing“, cărţi poştale primite din întreaga lume, şi „Discover Armenia“, prin imagini inedite. Vizita prin bazarul plin de bijuterii, obiecte de ceramică, ţesături armeneşti, obiecte

, dar şi cărţi, icoane sau ilustraţii cu motive armeneşti, iar apoi un popas în restaurantul cu alese bucate tradiţionale completează o călătorie în timp, într-o lume plină de farmec şi ospitalitate, acea parte din Micul Paris care făcea diferenţa. (Ruxandra Mihăilă) 

● Dacă vă simţiţi singur(ă) în vacanţă, împrieteniţi-vă cu Bohumil Hrabal şi a sa

(Editura Art). N-o să vă pară rău. (Matei Martin) 

● Duminică, 9 august, Paramount Chanel, de la ora 23,

Pentru fanii Monty Python. Şi nu numai. (Stela Giurgeanu) 

● Dacă n-aţi fost încă în vacanţă şi chiar dacă aţi fost (poate cu atît mai mult), citiţi blog-ul Ancăi Şerban, „O viaţă bună“ şi textele ei despre cele 1001 Călătorii. Este cel mai viu şi mai interesant blog de călătorie pe care l-am descoperit în ultima vreme şi pe care l-am citit ca pe o carte bună (poate îi dau Ancăi o idee, cine ştie?). Aşadar, o femeie de 30 şi un pic de ani pleacă de una singură prin lume, în Rusia, Japonia, ţările baltice sau prin Caucaz, cu banii număraţi, doarme în hostel-uri, prin gări şi trenuri de noapte, mănîncă „de pe stradă“ şi vede locuri pe care mulţi dintre noi doar le visează, pentru că ne lipseşte curajul ei. Poveştile Ancăi sînt inspirate şi savuroase, dar şi utile pentru cei care vor să-şi facă din călătorie un mod de viaţă. (Adina Popescu)

Mai multe