Tenis, Cinepolitica şi Tri­bute to Iris Barbura

18 aprilie 2017   DILEMA VECHE VĂ RECOMANDĂ

● Au început turneele importante de tenis pe zgură, care culminează în iunie cu cel de Mare Șlem de la Roland Garros. Ordinea lor consacrată e Monte Carlo, Madrid, Roma. Deocamdată, săptămîna aceasta se desfășoară cel de la Monte Carlo, din tribuna căruia se vede Marea Mediterană cea albastră, cu iahturile ei scumpe. Participanții cei mai importanți ar fi Murray, Djokovici, Wawrinka și Nadal. Roger Federer nu participă. Regele acestui sport e și mai în vîrstă și își poate permite unele pauze, acolo unde, probabil, știe că are mai puține șanse (zgura e mai bună pentru alții). E totuși o competiție tare, de urmărit pe DigiSport. (Andrei Manolescu)

● Începînd cu 20 aprilie și pînă pe 23 aprilie, în București, la Cinema „Elvira Popescu“ și Institutul Balassi din București are loc a șasea ediție a festivalului de film politic Cinepolitica. (Stela Giurgeanu)

● În caz că ați ratat interviul lui Mihnea Măruță cu Cristi Puiu, puteți să-l citiți aici. „Cristi Puiu a împlinit 50 de ani în 3 aprilie. L am sunat şi i-am propus un interviu aniversar, dar nu atît despre filmele lui, cît despre generaţia noastră, a decreţeilor, care începe să treacă în a doua jumătate de secol“, spune jurnalistul. A ieșit un dialog emoționant. (Ana Maria Sandu)

● Între 25 aprilie și 15 iulie, la Centrul Național al Dansului București, urmăriți seria de spectacole Tri­bute to Iris Barbura. Artistă avangardistă de origine română, Iris Barbura a creat spectacole coregrafice la Berlin și apoi în SUA. CNDB prezintă două spectacole-omagiu, Tribute to Iris Barbura și Iris în coregrafia artistei americane Beth Soll. (Matei Martin)

● Vivaldianno – City of Mirrors, pe 21 mai, la Sala Palatului. O ex­periență muzicală inedită pe scena bucureșteană valorifică, prin cele mai moderne mijloace audio-video, emoția muzicii clasice. Un joc magic de oglinzi într-un spectacol deopotrivă fabulos și comercial. Depinde din ce unghi recuperăm mesajul. Conceptul vizual e semnat de regizorul japonez Kosuke Sugimoto pe un libret scris de scenaristul și dramaturgul ceh Tomas Belko. Producător: renumitul compozitor ceh Michal Dvorak. (Ruxandra Mihăilă)

● Între 20 şi 23 aprilie, în Capitală revine Festivalul Internațional al Luminii – Spotlight, o nouă ediție ce reinterpretează peisajul urban bucureștean. De la ora 20,30 la 23, pe Calea Victoriei, între Muzeul Național de Artă al României și Splaiul Independenței, puteţi vedea peste douăzeci de instalații, proiecții și sesiuni de video mapping care vor transforma zona într-un gigant spațiu expozițional: un Fiat va deveni acvariu, Palatul Telefoanelor va fi bîntuit de fantome în „Laser Pacman“, Cercul Militar va fi acoperit de video mapping şi multe altele. (Cristina Ştefan)

Foto: Tri­bute to Iris Barbura, A. Uşurelu

Mai multe