Teleparalelism

● O nouă problemă se abate peste capul nostru, al microbiştilor de fotbal, minoritate numeroasă, deloc tăcută, foarte activă şi exasperantă pentru majoritatea paraserioasă: de luni, 21 iunie, a început pe sport.ro şi Mondialul de tenis pe iarbă de la Wimbledon. Cum vom face faţă acestui teleparalelism? O, dacă ne-ar chinui numai asemenea întrebări! (Radu Cosaşu)

● În fiecare seară, de la 00,15, TVR1 difuzează deja aventurile ultimului bărbat adevărat de pe planetă – Bear Grylls. Aici ţine şi un blog. (Marius Chivu)

● Pe pagina de Internet a ziarului Gândul apar, de la începutul acestei săptămîni, versiuni în limbile engleză, germană şi maghiară ale articolelor. Semn că jurnaliştii încearcă să se adreseze unei audienţe mai mari, internaţionale. Merită să citiţi editorialele traduse măcar pentru a vedea cum se acordă aceste gînduri cu ce se întîmplă prin Europa. (Matei Martin)

● Apropierea, de Marin Mălaicu-Hondrari (Cartea românească, 2010). O carte înrudită cu Detectivii sălbatici a lui Roberto Bolaño (şi cu o parte semnificativă a prozei sud-americane), o poveste alertă avînd drept personaje trei poeţi şi vieţile lor făcute din versuri şi prietenie. Pe scurt, un roman de dragoste («l’amor, esa palabra… ») aşa cum n-aţi mai citit de mult. (Luiza Vasiliu)

Mai multe