Sugestii

23 martie 2010   DILEMA VECHE VĂ RECOMANDĂ

● Donaţi 2 euro prin sms (sau cît vă lasă inima şi dorinţa de a sprijini cunoaşterea istoriei recente) pentru aducerea în ţară a arhivei postului de radio Europa Liberă. Detalii pe http://100000romani.ro.www.colonialiterara petrila.ro. By Ion Barbu. Nici o vorbă în plus. Doar aruncaţi o privire. (Mircea Vasilescu)

(traducere din limba rusă şi note de Adriana Liciu, traducere din limba engleză şi note de Veronica D. Niculescu şi Anca Băicoianu, Editura Polirom, 2009). Schiţele şi nuvelele scrise de-a lungul vieţii şi strînse într-un volum de 700 de pagini. O bucurie masivă, cum ne dă dreptul s-o scriem cel care ne-a descoperit minunăţia aceea infinitezimală dintr-un „junghi de tandreţe“. Atît de multe nu sînt oare inegale? Puteţi renunţa la această întrebare inteligentă? (Radu Cosaşu)

● Între 19 şi 21 februarie, Zilele Astra Film în Bucureşti, cu cîteva dintre cele mai bune filme care au fost proiectate anul trecut la festivalul de la Sibiu. Le puteţi viziona la Muzeul Ţăranului Român şi la Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română“. A nu se rata

al estonianului Meelis Muhu şi, dacă vreţi să vă amuzaţi,

, în regia lui Mercedes Stalenhoef. (Adina Popescu)

● Celor frustraţi (ca mine) că n-au ajuns la concertul lui Chris Rea le recomand, spre consolare, Still So Far To Go…, un dublu CD

cu 34 de melodii (dintre care două noi) ieşite din chitara celui care, după ce a supravieţuit ca prin minune unei pancreatite, a compus şi înregistrat – ca o ofrandă întinsă pe durata a 18 luni – nu mai puţin de 137 de blues-uri, scoase apoi într-un box-set cu 11 discuri, fiecare marcînd o perioadă anume din istoria genului. Criticii au catalogat „odiseea blues“ drept capodopera acestui bărbat cu voce răguşită, îndrăgostit de blues încă de mic, pe cînd se juca în gelateria tatălui său. (Marius Chivu)

Mai multe