Sugestii

24 martie 2010   DILEMA VECHE VĂ RECOMANDĂ

● Ziceam despre videoclipul Shakirei la „Did It Again“ că ar fi o metaforă a cuplului. Ei bine, vă recomand şi perspectiva celor de la The Dead Weather, a treia trupă a genialului Jack White şi a sexy-diavoliţei Alison Mosshart, în regia lui Jonathan Glazer: 
 

Dacă vi se pare prea violent (clipul a fost interzis în State), încercaţi dansul oriental-cabaret-hipnotic în alb-negru al lui Jack White:

Pentru restul fiorilor, albumul se cheamă Horehound. (Marius Chivu)

● Pe 12 martie, mai puteţi vedea la HBO

, filmul german despre gruparea teroristă de stînga Facţiunea Armata Roşie. Mi s-a întîmplat să-l văd imediat după filmul, tot german,

, despre STASI. Vi-l recomand şi pe ăsta chiar cu mai multă căldură, dacă îl prindeţi pe undeva. Mai ales că, văzute împreună, sînt de o cruntă ironie: actriţa Martina Gedeck care joacă rolul turnătoarei-victime în

… este şi jurnalista-teroristă Meinhof din celălalt film. De o parte a Zidului oamenii sufereau serios din cauza comunismului, în cealaltă parte a oraşului idioţii utili încercau să instaleze comunismul (Cristian Ghinea)

● Trecînd în revistă (22, nr. 9), toate avatarurile opţiunilor sale politice din ultimii 20 de ani, Dan Perjovschi se întreabă: „Unde am ajuns?“ şi conchide tulburător de exploziv: „Acum, m-am trezit că am de ales între Marius Oprea şi Tismăneanu. Ei bine, refuz s-o fac. Plec. Îmi iau concediu din societatea civilă“. Nu avem mulţi editorialişti dotaţi cu o asemenea energie a conciziei ca Dan Perjovschi. (Radu Cosaşu)

Mai multe