Snooker 2010, Mușina & Caragiale

●  Cu atîta Chaplin, să nu uităm, totuşi, de Caragiale! „Căldură mare“ şi „Două loturi“ (în absolut memorabila lectură a lui Marin Moraru într-o nouă ediţie pe audio-book la Humanitas Multimedia) ar fi un gest potrivit de a intra în această vară, despre care meteorologii spun că va fi cea mai călduroasă din ultimii 16 ani. (Marius Chivu)

●  „Poemul săptămînii“ din România literară, 18/2010 – „Lumea“ lui Alexandru Muşina, mi l-am decupat ca să-l pun în dosarul cu care aştept să verific dacă 2012 ne va fi sfîrşitul. Pînă atunci, finalul lui Muşina sună sublim: „Lumea-i atîta de mare că nici nu există. Vorba lui Johnny, care-a luptat în Africa în Legiunea Străină, care-a fost mercenar în Columbia, Seychelles, Irak şi Malaezia, pistolar pentru mafia rusă-n Siberia şi badiguard de şeic în Emirate: „băăă, lumea-i mare, dar nu se compară cu cartierul nostru“. (Radu Cosaşu)

●  Ce poate fi mai atractiv în această săptămînă (în afară de grevele sindicaliştilor)? Ediţia Campionatului European de Snooker 2010 (cea mai importantă competiţie de amatori de snooker din Europa). Are loc la Rin Grand Hotel, intrarea liberă, exceptînd ultima zi cînd va avea loc o demonstraţie a lui Jimmy White, costul unui bilet, conform ziarului Adevărul, variind între 100 şi 300 de lei. La această ediţie vor fi prezenţi peste 150 de sportivi din Europa, iar premiile vor fi de 5200 de euro pentru categoria masculin şi 2600 la feminin şi Master. (Stela  Giurgeanu)

Mai multe