„România are sînge de rocker“, Still Corners, Revista Iocan, Noaptea privighetorilor

● Campania „România are sînge de rocker“. Inițiată de emisiunea Morning Glory, realizată de Răzvan Exarhu la Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină București și al aplicației Donorium, campania se desfășoară timp de o lună: cinci dintre cele mai populare trupe de rock își vor mobiliza fanii să meargă să doneze sînge. Ascultați și donați. (Dana Călinescu) 

● Pe 9 iunie, „Noaptea privighetorilor“, la Grădina Botanică din București, un eveniment organizat de Societatea Ornitologică Română, cu sprijinul Lidl România. Tururi ghidate, pentru a asculta privighetorile, ateliere de jocuri pentru copii, expoziții de fotografii și desene cu păsări, standuri de vînzări și un concert de muzică clasică, la peluza italiană, susținut din nou de formația instrumentală Pro Nobile: Mozart, Enescu, Bach. (Adina Popescu)  

● Pădurea de goruni, parte integrantă din pădurea mare. Specie de stejar mai îndurător la răzmerițele stihiilor, integrată în pădurea de foioase, acest luminiș, pe o arie destul de mare, a fost plantat cam prin 1930, prin strădania lui Gheorghe Urdea Slătinaru din satul Grid, județul Brașov, reprezentant al mișcării de rezistență în Munții Făgăraș, răsplătit cu 25 de ani de închisoare. Gestul lui se înscria în tradiția locului, unde astfel de inițiative private încă „rodesc“ în primăvară. Și cum totul trebuia grijit cu chibzuință, proprietarul de goruni a zidit și o fîntîniță în zonă, spre a potoli setea trecătorilor. Primul drum, cînd dădea colțul, nenea Ghiță îl făcea în pădurea de goruni, să adune uscăturile și să despresure izvorul. Acum „gorunii cei străvechi“ încă își așteaptă călătorii. (Ruxandra Mihăilă) 

● De-abia aștept să ajung în Grădina Botanică din Cluj. După filme, la TIFF, e o pauză binevenită. Și înflorită. (Ana Maria Sandu) 

● Miercuri, 5 iunie, ora 19, la Sala Radio puteți asculta creații semnate de celebrul compozitor argentinian de tango Astor Piazzolla, precum „Le Grand Tango“, „Kicho“ sau „Recordando“. Violoncelistul Răzvan Suma va evolua pe scenă alături de Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului italian Roberto Salvalaio. (Andrei Manolescu) 

● Zilele acestea ne vedem la Bookfest pentru a ne umple sacoşele cu cărţi pentru vară. Vor fi cărţi noi, inclusiv de la colegii dilematici Dan Stanciu (Despre, volumul 2, Editura Herg Benet) şi Cătălin Pavel (Arheologia iubirii, Editura Humanitas), doi scriitori în care cred mult. Plus numărul 9 din revista Iocan (Editura Vellant), îngrijit de mine, cu proze scurte de Bogdan-Alexandru Stănescu, Florin Irimia, Cătălin Pavel din nou, Cristina Ştefan, Aron Biro, Tudor Ganea, Ion Pleşa, Raluca Nagy ş.a. plus Gellu Naum şi Denis Johnson. (Marius Chivu) 

● După concertul sold-out de anul trecut, trupa britanică Still Corners, cu al lor dream pop de atmosferă de film New Age cu adolescenţi, revin la București, sîmbătă, de la ora 21, în Clubul Control. (Marius Chivu) 

Mai multe