Nader şi Simin, Beckett, Digi24

29 februarie 2012   DILEMA VECHE VĂ RECOMANDĂ

● Mă bucură foarte tare Oscarul pentru film străin, cîştigat de lungmetrajul iranian Nader şi Simin: o despărţire (regia Asghar Farhadi), acestă poveste de-o delicateţe şi de-o tristeţe infinite. Poate va reveni şi pe ecranele noastre. (Ana Maria Sandu)

● Urmăriţi seria de autor Samuel Beckett de la Editura Polirom! După integrala prozei scurte de anul trecut, tocmai au apărut şi următoarele două volume, care conţin nu mai puţin de cinci micro-romane: Molloy, Malone murind, Nenumitul, Cum e şi Mercier şi Camier, în traducerea din franceză a Ilenei Cantuniari, a Gabrielei şi a lui Constantin Abăluţă. Era să conchid cu „lecturi obligatorii“, dar Beckett nu merită nici clişee, nici vorbe convenţionale, şi cu atît mai puţin are nevoie de recomandări. (Marius Chivu)

● Pe 1 martie, opriţi-vă un pic din butonarea telecomenzii pe noul canal TV Digi24. Faptul că s-au dus să lucreze acolo Adriana Muraru şi Luca Niculescu reprezintă, pentru mine, promisiunea fermă că o televiziune de ştiri se poate face şi altfel, de către profesionişti adevăraţi. (Mircea Vasilescu)

Mai multe