Leac de criză, fotografie, MO, F.O.C.A. și Wim Wenders

 ● Cu ocazia aniversării celor 111 ani şi o lună de la publicarea lui în ziarul Universul din 28 ianuarie 1900, vă rog frumos să recitiţi articolul lui Ion Luca Caragiale intitulat „Leac de criză“. Eu l-am găsit în ediţia Ion Vartic a Momentelor, în „Biblioteca Apostrof“. (Radu Cosaşu)

● „Scriitori români. Chipuri şi taine“ – expoziţia de fotografie a lui Mircea Struţeanu de la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38), ca să vedeţi 55 de scriitori români contemporani (din toate generaţiile) cum nu i-aţi mai văzut, de fapt, niciodată. Pînă pe 17 martie. (Marius Chivu)

● Sînt unul dintre cei 1 milion şi jumătate de oameni care aşteaptă săptămînă de săptămînă să vadă ce au mai făcut simpaticii robotzi – MO şi F.O.C.A. – creaţi de echipa de designeri CreativeMonkeyz de la Cluj. Cu siguranţă sînt cele mai ataşante personaje animate din ultimii ani. Dacă nu i-aţi cunoscut încă, căutaţi-i pe YouTube sau direct pe http://creativemonkeyz.com/. (Ana Maria Sandu)

Institutul Goethe îl prezintă pe Wim Wenders. Începînd cu 1 martie, timp de 10 luni, în prima marţi a fiecărei luni puteţi vedea la cinematograful de la Muzeul Ţăranului Român cîte un film de-al său. Să nu rataţi nici unul – toate-s minunate. (Matei Martin)

Mai multe