Kiki, el amor se hace, Sieranevada, Freddie Mercury

7 septembrie 2016   DILEMA VECHE VĂ RECOMANDĂ

● Pentru Cuminţenia Pămîntului, TVR va organiza un teledon naţional duminică, 18 septembrie. (Redacția) 

● Balkanic Festival 6, între 9 și 11 septembrie, la Grădina Uranus. Tîrg meșteșugăresc și lunch balcanic, Fanfara Shukar de la Zece Prăjini și Fanfara Extraterestră, Bollywood Masala Orkestra, Band of Gypsies (Taraf de Haïdouks și Kocani Orkestar) și alții. Un eveniment ARCUB – Programul cultural București, Orașul in-vizibil. (Adina Popescu)

● Kiki, el amor se hace (Sex după rețetă, Paco Leon, 2016) – un film care vorbește despre sex și perversiuni, liber, cu umor și imaginație. Și reușește să nu fie nici vulgar, nici didactic, ci plăcut. (Iaromira Popovici) 

● Sieranevada a lui Cristi Puiu intră în cinematografele din toată țara de pe 9 septembrie. Mergeți să l vedeți. Cinema-ul lui e, ca întotdeauna, o experiență. (Ana Maria Sandu)

● Barza neagră, nu numai pentru că se pregătește de plecare înapoi spre Africa, mai tîrziu decît suratele albe, anunțîndu-ne schimbul de anotimpuri, dar mai ales pentru că poate fi destul de rar întîlnită încă la noi – rezervația naturală din Munții Trascău mai numără doar două perechi, astfel că un cadru cu această specie e de-a dreptul de invidiat. Capul, gîtul, pieptul și spatele sînt de culoare neagră, cu luciu metalizat în irizări verde sau violet. Ciocul și picioarele sînt gri-verzui la cele tinere și roșii la adulte. Mult mai retrasă decît barza albă, barza neagră își clădește cuib în copaci scorburoși și înalți, aproape de vîrf. (Ruxandra Mihăilă) 

● Văzut astăzi, vechiul film serial, în regia lui Mircea Mureșan, după romanul Toate pînzele sus! al lui Radu Tudoran, e un bun exemplu al felului în care se făceau filmele de aventuri în perioada comunistă, între cenzură și clișeele filmelor americane, între replici inhibate sau de-a dreptul stupide ale unor actori și inspirația genială a altora. Deși e o asemenea combinație incredibilă de părți bune și părți proaste, filmul continuă să fie fascinant chiar și pentru copiii mult înaintați în vîrstă. (Andrei Manolescu) 

● Queen & King. Freddie Mercury (Farrokh Bulsara) ar fi împlinit, pe 5 septembrie, 70 de ani. Un asteroid îi poartă numele şi orbitează între Marte şi Jupiter. Motiv în plus să nu uităm a-i asculta minunata muzică. (Dana Călinescu)

Mai multe