Izolare fără garduri

Diferenţele de standard de viaţă dintre China şi Coreea de Nord sînt deja foarte mari. Culmea e însă că la graniţa dintre cele două state nu există nici un fel de garduri.

Coreea de Nord rămîne cea mai izolată ţară din lume. Ieşirea fotbaliştilor săi la campionatul mondial a stîrnit o mare curiozitate din partea întregii lumi. Cum se ştie, scufundarea unui vas al Coreei de Sud printr-o o torpilă nord coreeană a reaprins tensiunile dintre cele două state şi îngrijoarea internaţională.

China continuă să fie protectorul cel mare al regimului condus de Kim Jong Il. Motivul principal se pare că e  teama Beijingului de a nu se confrunta cu un val de imigranţi, în cazul unui colaps al regimului de la Phenian.

Diferenţele de standard de viaţă dintre China şi Coreea de Nord sînt deja foarte mari. Culmea e însă că la graniţa dintre cele două state nu există nici un fel de garduri, după scriu jurnaliştii  de la The Economist 

Locuitorii nord coreeni din zona graniţei stau liniştiţi în partea lor de frica grănicerilor lunetişti care au misiunea de a-i împuşca mortal pe cei care ar încerca să se avînte spre teritoriul chinez. Mai multe detalii interesante găsiţi în articolul din The Economist.


 

Mai multe