Ion Ianoşi, Astra Film On Tour, totb.ro

13 decembrie 2012   DILEMA VECHE VĂ RECOMANDĂ

● Ion Ianoşi, Internaţionala mea. Cronica unei vieţi, o amănunţită şi profund onestă dare de seamă despre vremurile pe care (încă) le mai trăim, partea cealaltă a dilemei din care, totuşi, mai încercăm să ieşim. (Simona Sora) 

● Între 14-16 decembrie, la Muzeul Naţional al Tăranului Român – Studioul „Horia Bernea“ din Şoseaua Kiseleff nr. 3, se desfăşoară Astra Film On Tour. De văzut musai – o selecţie a celor mai bune documentare de anul acesta din cadrul Festivalului Internaţional de Film Documentar de la Sibiu. (Patricia Mihail) 

● „Droguri în venă, pe bani din gunoaie. La schimb de seringi în Ferentari“, de Andra Matzal, pe totb.ro. Unul dintre cele mai puternice şi mai dure texte citite în ultima vreme, despre o zi în containerul din Ferentari, unde Asociaţia Caracuda face harm reduction pentru consumatorii de droguri (schimb de seringi, consiliere, teste HIV şi hepatită etc.): „E foarte frustrant ce facem noi. Chiar dacă uneori am vrea mai multe, nu ne propunem ca oamenii ăştia să vină a doua zi, spălaţi, aranjaţi, să ne mulţumească şi ne spună că s-au căsătorit şi că şi-au reluat munca sau şcoala. Misiunea noastră e foarte exactă: măcar să nu se agraveze starea de sănătate“, spune Marian Ursan, cofondator Romanian Harm Reduction Network şi Carusel. Pare puţin, dar de fapt e enorm. (Luiza Vasiliu)

Mai multe