Goodbye to Gravity, Sicario, Omul pernă

11 noiembrie 2015   DILEMA VECHE VĂ RECOMANDĂ

● Pînă pe 18 noiembrie, la Teatrul Țăndărică din Capitală, are loc Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls. Spectacole de teatru din țară și străinătate (China, Bulgaria, Belgia, Spania, Italia, Polonia), ateliere, conferințe și lansări de carte. De neratat expoziția „Călătoria lui Țăndărică“ – marionete dintr-o istorie de 70 de ani a teatrului. (Stela Giurgeanu)

● Încasările din vînzarea albumelor trupelor Goodbye to Gravity (Mantras of War) și Up To Eleven (Ce simți) vor fi donate victimelor din Clubul Colectiv. Casa de discuri Universal Music România va dona toate încasările victimelor tragediei. Albumele pot fi cumpărate din Librăriile Cărtureşti, de la Magazinul Muzica, de pe GetMusic.ro, rockshop.ro sau emag.ro. Mai multe detalii pe www.colectiv.info. (Marius Chivu)

● Vineri, de la ora 17, la Sala Dalles, se deschide expoziția pentru copii (6-12 ani) „Apa trece, poveştile rămîn“, un proiect al asociației „Cîte-n lună și-n mansardă“, în colaborare cu MNAC. Copiii vor avea ocazia să experimenteze într-un mod neconvențional un patrimoniu viu, întocmai ca apa, prezentă sau sugerată sub diferite forme sau instalații în cadrul expoziției. În jurul acestui element sînt țesute povești audio-video și tactile, cu care ei pot interacționa. Expoziția se poate vizita pînă pe 6 decembrie. (Adina Popescu) 

● Dacă n-ați reușit să ajungeți la Les Films de Cannes à Bucarest, cîteva dintre filmele de pe Croazetă sînt distribuite și în România. Sicario (regia Denis Villeneuve), prezent anul acesta în competiția oficială a festivalului, rulează zilele astea pe ecranele de la noi. Regizorul Denis Villeneuve știe să contruiască suspansul ca la carte, așa că o să aveți parte de două ore de tensiune maximă. (Ana Maria Sandu)

● Spectre (2015, Sam Mendes), cu Daniel Craig și Léa Seydoux, un Bond clasic, cu toate ingredientele tipic masculine: mașini, gadget-uri, femei frumoase. Dar și cu unele universale: destinații fascinante. Plăcut și previzibil pentru toate gusturile. (Iaromira Popovici)

● La Teatrul Act se joacă Omul pernă, o comedie neagră după un text celebru de Martin McDonagh, montat de Eugen Gyemant. Acum cîțiva ani, același text a mai fost regizat (și consacrat) în România de Radu Afrim. Merită revăzut acum și în noua montare. (Matei Martin)

● Al doilea concert din DA CAPO – ARCUB Chamber Music Series, prima serie de concerte de muzică de cameră cu participare internațională inclusă pe agenda melomanilor bucureșteni de violistul Răzvan Popovici – director artistic, va avea loc pe 17 noiembrie, ora 19,30, la Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84-90). Susținut de renumitul Cvartet Schumann din Köln, concertul va include piese de Haydn, Leos Janacek, Dvorak. (Ruxandra Mihăilă)

Mai multe