Fotbal, Ora veselă, Doctrina euroasiatică

● De mîine, 8 iunie, solicităm semenilor noştri antimicrobişti o cît mai înţelegătoare putere de anduranţă: începe Europeanul de fotbal din Polonia şi Ucraina. La întrebarea de neocolit: şi cît o să ţină?, declarăm de la bun început că nu răspundem la provocări. (Radu Cosaşu)

● Editura Casa Radio a scos recent două foarte simpatice CD-uri cu celebra emisiune Ora veselă, debutată pe 17 ianuarie 1929 şi care, de-a lungul timpului, a purtat mai multe nume: Radio-Magazin, Satiră şi umor, Comici vestiţi la microfon sau Unda veselă. Pe primul dintre CD-uri, D’ale lui Tănase, poate fi ascultat Constantin Tănase cu istoricele sale înregistrări din perioada 1926-1934; pe cel de-al doilea, Alo, alo, aici e Radio! – scheciuri şi cuplete, din perioada 1932-1972, cu N. Stroe şi V. Vasilache. Minunate mostre de umor radiofonic, de pe vremea cînd la radio se auzea şi altceva decît farse telefonice. (Marius Chivu)

● Dacă nu l-aţi citit la timp în revista tipărită (ceea ce mi s-a întîmplat şi mie), o puteţi face acum online, căci merită. Este vorba despre articolul „Doctrina euroasiatică, între teorie şi practică“ de Armand Goşu, apărut în 22 (www.revista22.ro). Un text amplu, documentat, clar, cum rareori apar în presa românească, în care competenţa autorului e pusă în valoare discret şi eficient. (Mircea Vasilescu)

Mai multe