Festivalul Național de Teatru, Eugenia de Lionel Duroy, Noaptea Albă a Galeriilor

9 octombrie 2019   DILEMA VECHE VĂ RECOMANDĂ

● Pe 18 octombrie începe, în București, Festivalul Național de Teatru, aflat anul acesta la a 29-a ediție. O șansă pentru publicul bucureștean de a vedea spectacole de teatru din alte orașe, cum ar fi spectacolul lui Radu Afrim de la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, Sub fiecare pas e o mină neexplodată dintr-un război neterminat cu tine, pe 24 și 25 octombrie, de la ora 18, la Teatrul Odeon, sala Majestic. (Stela Giurgeanu) 

● Două cărți de citit în paralel: Eugenia de Lionel Duroy și Jurnalul lui Mihail Sebastian. Ambele au apărut recent la Humanitas. (Matei Martin) 

● Lungmetrajul documentar Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole, scris și regizat de Claudiu Mitcu și Mihai Mincan, va rula în cinematografele românești din 11 octombrie 2019. Ce mai înseamnă „acasă“? O temă actuală și fierbinte. (Ana Maria Sandu) 

● Vineri, 11 octombrie, în mai multe orașe din țară va avea loc Noaptea Albă a Galeriilor,  o plimbare nocturnă prin expozițiile de artă contemporană. În București, aveți de unde alege: fotografiile din „The Other Body“ de Tina Lechner la Galeria Moebius, „not everything means something, honey (vol. 2)“ la Galeria Anca Poterașu, maeștrii benzii desenate românești la Palatul Suțu, expoziția de design „Element“ de la Galeria de Stări şi Obiecte, „Geometrii Post-Sistem“ la Muzeul de Artă Recentă, artă murală pe zidurile Rezidenței BRD Scena9 și multe altele. Programul complet se află pe https://noapteagaleriilor.ro. (Cristina Ștefan)

● Doar două motive ca să vă grăbiți să prindeți loc la concertele de la Sala Radio: miercuri, 16 octombrie, ora 19, violonistul Alexandru Tomescu va interpreta Concertul în mi minor pentru vioară și orchestră de Mendelssohn, precum și Simfonia nr. 4 a aceluiași compozitor, sub bagheta dirijorului Ladislau Horvath. Iar vineri, 18 octombrie, ora 19, veți avea ocazia s-o ascultați pe tînăra violonistă Ioana Cristina Goicea, laureată, la doar 26 de ani, a concursului „Regina Elisabeta“ de la Bruxelles. (Cristina Ștefan)

Mai multe