Festivalul Filmului Francez, expoziția Espèces d’espaces, SoNoRo Conac

● Semnalez de pe acum, ca să nu spuneți că nu știați: pe 4 iunie, Les Négresses Vertes vin la Cluj, în cadrul TIFF. La Casa de Cultură a Studenților, de la ora 19. I-am descoperit întîmplător acum vreo douăzeci ani, cînd am împrumutat un CD de la Institutul Francez, și a fost o mică relevație. Trupa franceză de etno-punk concertează pentru prima dată în România, sărbătorind 30 de ani de la lansarea albumului lor de debut. Les Négresses Vertes au cunoscut succesul internațional fără să cînte în limba engleză, iar muzica lor, născută în periferiile Parisului, este un mix de etno, ritmuri flamenco, atitudine punk și influențe rock. (Adina Popescu) 

● À la française este titlul celei de-a șaptea ediții SoNoRo Conac, desfășurată în perioada 24 aprilie – 11 iulie. „În această ediție vom realiza un schimb cultural cu Franța. Vom avea invitați artiști francezi de vîrf la concertele Conac, ce vor concerta alături de artiștii români sau internaționali“ – Răzvan Popovici, directorul SoNoRo. Vor fi celebrate, prin concerte și manifestări de recunoaștere a valorii lor arhitecturale, importante clădiri de patrimoniu din România. Programul complet al acestui adevărat maraton cultural muzical de excepție, aici: www.sonoro.ro. (Ruxandra Mihăilă) 

● Miercuri, 8 mai, respectiv 15 mai, Orchestra de Cameră Radio își propune un proiect ambițios: Integrala Suitelor pentru orchestră semnate de Bach, sub bagheta dirijorului Janko Zsolt. Mai multe detalii pe www.orchestreradio.ro. (Cristina Ștefan) 

● Nu ratați, la Muzeul Național de Artă al României, expoziția Espèces d’espaces / Specii de spații, denumită astfel după romanul omonim al lui Georges Perec. Expoziția cuprinde lucrări de fotografie, pictură, sculptură și multimedia contemporane din colecția Société Générale. (Matei Martin) 

● Începe în curînd Festivalul Filmului Francez: 8-19 mai, ediţia 23: 23 de filme, 13 oraşe, 146 de proiecţii, 2 cuvinte: Paris, toujours. (Ana Maria Sandu)

Mai multe