„Femeia în rochie albastră“, maratonul de filme horror de pe TNT, Journey to the shore

29 octombrie 2015   DILEMA VECHE VĂ RECOMANDĂ

● În caz că n-aţi ajuns pînă acum la Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, mai aveţi timp s-o faceţi în week-end. Vineri (30 octombrie), sîmbătă (31 octombrie) şi duminică (1 noiembrie), veţi putea să recuperaţi filmele pierdute. Dacă vă încumetaţi, mergeţi la maratonul Arabian Nights (regia Miguel Gomes). N-o să regretaţi. (Ana Maria Sandu)  

● Concertul de la Sala Radio, de joi, 29 octombrie, de la ora 20, al trompetistului norvegian Nils Petter Molvær, „unul dintre pionierii future jazz-ului“, cel care a lansat anul acesta un nou album, Switch, gîndit la „un fel de tribut adus lui Joni Mitchell, în special în titlurile pieselor, care sînt o aluzie directă la versurile sale“, după cum spune chiar artistul pe care mulţi români îl ştiu de la Festivalul de Jazz de la Gărîna. (Marius Chivu)  

● Noul film (al 24-lea) cu James Bond, Spectre. Pe 6 noiembrie are premiera în Marea Britanie. Peste o săptămînă, ajunge şi la noi. (Mircea Vasilescu)  

● Într-o epocă în care cabanele de pe munţi au cam luat foc şi nu prea s-au mai refăcut, un hotel care înainte de 1989 era o oroare, astăzi arată chiar binişor, iar restaurantul său e de neocolit. Asta pentru că, din cîte mi se pare, a rămas cam singurul loc din Bucegi unde se poate mînca normal. E vorba de Hotelul Peştera, unde la ora actuală se ajunge (din păcate pentru unii şi din fericire pentru alţii) şi pe asfalt. (Andrei Manolescu)  

● De curînd s-a lansat pressone.ro, o nouă platformă de jurnalism quality, proiectată în laboratoarele minţilor luminate de la Cluj. Salvaţi adresa în bookmarks şi citiţi „Femeia în rochie albastră“, portretul femeii înconjurate de mineri într-o fotografie-simbol de la Mineriadă. Apoi daţi adresa mai departe. (Luiza Vasiliu)

● Journey to the shore (Kiyoshi Kurosawa, 2015), după romanul lui Kazumi Yumoto, cu Eri Fukatsu şi Tadanobu Asano, ce a putut fi vizionat în cadrul Festivalului Les Films de Cannes à Bucarest de anul acesta – un film inegal, dar interesant, care ne oferă o viziune asupra posibilei existenţe a morţilor printre noi şi a coabitării lor, temporare, cu cei vii. (Iaromira Popovici)  

● Luni, 2 noiembrie, la ora 18,30, la Ateneul Român, Alain Finkielkraut în dialog cu Horia-Roman Patapievici, în cadrul „Conferinţelor Ateneului Român“, eveniment cultural de excepţie inclus în Gala Humanitas 25. Organizatori: Filarmonica „George Enescu“ şi Editura Humanitas. La încheierea dezbaterii, cei doi distinşi invitaţi vor susţine o sesiune de autografe.  (Ruxandra Mihăilă)  

● Nu rataţi, la Festivalul Naţional de Teatru, spectacolul Tiger, după Tigrul sibian, de Gianina Cărbunariu, produs de Compania independentă „Jupither Josephsson“ din Suedia. Programul complet al festivalului se găseşte la www.fnt.ro (Matei Martin)  

● Ca în fiecare an, de Halloween, maratonul de filme horror de pe TNT. Începe vineri, pe 30 octombrie, de la ora 18,55. (Stela Giurgeanu)

Mai multe