Femei în cîmpul muncii, Festivalul Filmului European, Slava

● Nu rataţi, la TV Paprika, extraordinara călătorie culinară (şi nu numai) a lui Rick Stein de la San Francisco, SUA, pînă în Oaxaca, Mexic. Jurnalism cultural de cea mai bună calitate, informaţie pertinentă şi divertisment inteligent, toate ambalate colorat, dar neostentativ. Rick Stein e genul de chef cu care chiar ai vrea să stai de vorbă la micul dejun, la prînz sau la cină. Îl puteţi urmări în week-end, începînd cu ora 14. (Matei Martin)

● În perioada 7-13 mai, la Bucureşti are loc Festivalul Filmului European. La revedere acolo sus (Franţa), Lumină intimă (Cehoslovacia), Brexitannia (Marea Britanie) sînt doar cîteva dintre filmele care vă aşteaptă. Programul complet pe http://ffe.ro/2018/programfilme. (Cristina Ştefan)

● Premiat (și) la Festivalul Internațional de Film Cinepolitica, Slava (Glory), regia semnată de Kristina Grozeva și Petar Valchano, este unul dintre filmele cele mai faine pe care le-am văzut în ultima vreme. Un film despre ce și cît mai înseamnă umanitatea într-o societate profund coruptă. (Stela Giurgeanu)

● Grădina verde, cea mai recentă literatură poloneză (în polonă și română), filme, muzică și cafea bună, toate acestea îi vor aștepta pe oaspeții Institutului Polonez din București joi, 10 mai, pînă la ora 20. Ca bonus – proiecția unui film-surpriză! (Adina Popescu)

● Mi se întîmplă de multe ori să mă uit la fețele oamenilor din metrou sau din autobuz și să mă întreb ce fac, unde lucrează. Cîteva portrete în materialul lui Adi Tudose de pe Scena9, „Femei în cîmpul muncii“:  https://www.scena9.ro/article/foto-femei-in-campul-muncii. (Ana Maria Sandu)

● O vizită văratică prin „locuri de citit“ impune un popas tihnit la Anticariat Galeriile Cișmigiu. Un loc ospitalier, cu gazde primitoare și serios documentate. Aici, într-un colț, Ivo Andric, cu a lui Poveste cu elefantul vizirului, traducere de Gellu Naum și Voislava Stoianovici. O lectură care reconfirmă excelentul recent documentar transmis de TVR 3, Destinul unui om: Ivo Andric, regia Miljan Glisic, redactor Ștefan Asavei, dar care impune și reluarea romanului laureat cu Nobelul din 1961, Podul de pe Drina (pe cînd o reeditare?). (Ruxandra Mihăilă)

● 5034 de fotojurnalişti din 125 de țări au trimis 73.044 de imagini pentru această expoziţie. Puteţi vedea cele mai bune dintre aceste imagini pînă în 23 mai, la MNAR din Bucureşti, unde este deschisă „World Press Photo“. (Cristina Ştefan)

Mai multe