Dordeducă, Libertate, Misterul Cărţilor de Joc

● Dacă vreţi să aflaţi ce experienţă extrem-noroioasă poate fi festivalul de la Glastonbury, citiţi relatările de la faţa locului ale lui Mihai Brezeanu, pe dordeduca.ro. Şi pentru că probabil o să vă placă, citiţi şi impresiile de la Gărîna. Şi, mai bine, urmăriţi-l de-acum încolo pe Mihai, are ochiul atent şi verbul sprinţar. (Luiza Vasiliu)

● Acum cîţiva ani, cînd au apărut şi la noi în traducere Corecţiile lui Jonathan Franzen, Alex. Leo Şerban a descris & recomandat romanul drept „500 de pagini de adevăr“. Şi ce dreptate a avut! Acum Editura Polirom a scos ediţia a doua, tot în traducerea Corneliei Bucur. (Marius Chivu)

● Dacă sînteţi cumva dintre cei care au citit Lumea Sofiei cu sentimentul acela că „asta va fi una dintre cele 10 cărţi esenţiale pentru viitorul meu copil“, aflaţi că Jostein Gaarder a mai comis un roman filozofic. Tocmai bun de deschis apetitul pentru întrebări esenţiale, aparent printr-un joc, aşa într-o doară, cum era şi Lumea Sofiei. Zice-se că un copil a descoperit o lume compusă din cărţi de joc. Cine sînt ele? De unde vin? Cine a făcut regulile? Nu cumva şi noi... Se numeşte Misterul Cărţilor de Joc. Dar nu e nici carte pentru copii, nici roman poliţist. E roman filozofic, cum vă ziceam. (Cristian Ghinea)

Mai multe