Dilema veche vă recomandă

29 decembrie 2009   DILEMA VECHE VĂ RECOMANDĂ



Noua definiţie a sexyness-ului şi o splendidă metaforă coregrafică a cuplului pe care o dă zeiţa pop Shakira aici: Iar aici, pur şi simplu, cel mai frumos videoclip din 2009, e cu Charlotte Gainsbourg aici.
 Plecat în America Latină, fostul nostru coleg Alex. Leo Şerban s-a „îmbolnăvit de Buenos Aires“; simptomele aici.  (Marius Chivu)

Aş citi cu mare plăcere un roman intitulat O fată cu numele meu care nu eram eu de Antoaneta Ralian. Cum primul capitol a fost deja scris (şi publicat în antologia Prima mea dezamăgire în dragoste de la Editura Art), pot să sper că voi citi curînd romanul solar-introspectiv-ironic care începe cu următoarea însemnare, pe prima filă a unui calendar scos la Socec & Co: „Vineri 24 iulie 1934 am avut o aventură la grădină cu Sandu R. Mi-l place“. În traducere actuală: „aventură = întîlnire faţă-n faţă cu Sandu R (nu ne cunoşteam personal), care m-a privit, m-a salutat şi, posibil, dar nu şi probabil, mi-a zîmbit“. (Simona Sora)

Ovidiu Şimonca – Pot să vă mai enervez cu ceva? Interviuri între vehemenţă şi emoţie (Editura Cartier, Colecţia „Rotonda“, 2009). Incomod, dar totdeauna pertinent, permanent iscoditor şi nemulţumit cu puţinul şi banalul, Şimonca este, după gustul meu de refuznic al interviurilor, singurul întrebător din presa noastră intelectuală care, de la Tita Chiper încoace, are toată îndreptăţirea să-şi selecteze interviurile într-un volum de incontestabilă semnificaţie literară, dincolo de zi şi de clipă. (Radu Cosaşu)

Mai multe