"Devil's Tale", Bier Hof şi „obiecte care îşi caută casă nouă“

15 ianuarie 2014   DILEMA VECHE VĂ RECOMANDĂ

● Restaurantul german Bier Hof, de pe Romulus. Deschis de curînd într-o casă maiestuoasă, unde poţi mînca, deocamdată, şniţel, cîrnăciori şi ciolan. Şi bea bere nemţească şi vin ecologic. Cu preţuri destul de OK. Aducîndu-mi aminte de Viena (deşi e german...). (Iaromira Popovici)

● Despre Autobiografia Agathei Christie l-am auzit vorbind pe Alex. Leo Şerban. De altfel, a şi scris despre ea. Cînd am văzut zilele trecute ediţia nouă (Editura Rao, 2012) a cărţii, într-o vitrină, am intrat imediat şi mi-am cumpărat-o. Vă mai vînd un pont, dacă vi se face dor uneori de mirosul şi atmosfera librăriilor din copilărie, încercaţi librăria de lîngă Cinema Studio din Bucureşti. Vă mai spun doar atît, am luat Autobiografia Agathei Christie de pe un stand plin cu romane scrise de ea. Un personaj absolut impresionant, cu care o să vă mai bat, probabil, la cap în viitorul apropiat. (Ana Maria Sandu)

● Căutaţi pe blogs.scientificamerican.com sfaturile practice despre cum vă puteţi respecta hotărîrile pe anul 2014 (cum să mergi mai mult la sală, cum să economiseşti mai mulţi bani, cum să renunţi să-ţi mai rozi unghiile, cum să renunţi la fumat etc.). (Marius Chivu)

● Devil’s Tale, un nou CD produs de Asphalt Tango, cu chitaristul canadian de swing Adrian Raso şi Fanfara Ciocârlia (care a încheiat Festivalul Dilema veche 2013). Excepţional. O combinaţie surprinzătoare de sonorităţi, tehnică desăvîrşită, spirit. The Guardian scrie despre cele 12 piese: „all instrumental and all delightful.“ Subscriu. (Mircea Vasilescu)

● Dacă vreţi să vedeţi cît de departe am ajuns, dar şi cît de mult mai avem, citiţi materialul lui Iulian Andrei Crăciun şi Mihai Voinea din Adevărul, intitulat „Înapoi în timp. Cum arăta România în vremea «Atotputernicului» Adrian Năstase“. Citiţi şi cutremuraţi-vă. (Luiza Vasiliu)

● Raliul Dakar, care nu mai are legătură nici cu Dakar-ul, nici cu Parisul, se desfăşoară în aceste zile în Chile şi Argentina. La sfîrşitul fiecărei zile, la Eurosport este prezentat un rezumat al celor întîmplate. Nu sînt un fan al sporturilor cu motor, dar dincolo de poveştile care-i interesează pe împătimiţii raliurilor, imaginea peisajelor din cele două ţări e fascinantă. La fel şi unele poveşti ale piloţilor, spuse la sfîrşitul fiecărei zile. E ca la tururile cicliste în care, dincolo de competiţia propriu-zisă, e interesantă partea cinematografică, plimbarea prin locuri frumoase, făcută prin intermediul televizorului. (Andrei Manolescu)

● Sîmbătă, 18 ianuarie, ora 11, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, copiii pot învăţa ce poţi face cu două cuvinte (exerciţiul de imaginaţie propus de Editura Arthur, atît pentru seniori – scriitori consacraţi, cît şi pentru juniori – copii scriitori), cum se fac poveştile şi cum se fac desenele. Este vorba despre un atelier creativ – „Campionatul poveştilor“, după o idee de Ioana Nicolaie, la care toţi copiii, indiferent de talentelor lor, sînt bineveniţi. Eu voi fi acolo împreună cu ilustratoarea Irina Dobrescu. (Adina Popescu)

● Se poate şi invers: Iepurele mizantrop trece din online pe print. Celebrul comentator al actualităţii interne şi internaţionale de pe Facebook apare acum într-un album publicat de Editura Humanitas: Breaking the news. Mic atlas al realităţii. Un minunat ghid al lumii în care trăim, de Mădălina şi Adrian Răileanu. (Matei Martin)

● Pe 19 ianuarie, în Alandala (str. Aurel Vlaicu nr. 70) se organizează un tîrg de „obiecte care îşi caută casă nouă“: CD-uri, cărţi, haine, pantofi, genţi, bijuterii. Pe scurt, un veritabil garage sale. (Stela Giurgeanu)

● Pentru vacanţe în locuri mai puţin aseptice decît camerele de hotel, vă recomand site-ul airbnb.co.uk, unde particulari oferă spre închiriat, în propriile case, una sau mai multe camere, sau chiar apartamente întregi. Partea bună e că proprietarii sînt în general oameni simpatici, care au chef să vă arate cît de plin de viaţă e oraşul lor. Partea proastă nu există. (Luiza Vasiliu)

Mai multe