Citind Lolita în Teheran, Gravură italiană, Grand Cinema & More

25 aprilie 2018   DILEMA VECHE VĂ RECOMANDĂ

●„Invenit /Sculpsit. Gravura italiană din secolele XV-XVI“, deschisă la MNAR pînă pe 24 iunie. 44 de stampe, majoritatea din colecția Dr. Ion Cantacuzino (1863–1934), semnate de nume celebre, precum Andrea Mantegna, Marcantonio Raimondi, Giorgio Ghisi, Agostino Veneziano sau Lodovico Carracci. Curatori: Dana Crișan și Cosmin Ungureanu. Muzeul anunță și vizite ghidate, susținute de Cosmin Ungureanu, pe 10 și 26 mai, 7 și 23 iunie. Concomitent a fost lansat și catalogul complet al gravurilor italiene din secolele XV-XVI aflate în patrimoniul MNAR; autor Dana Crișan, în colaborare cu Radu Bercea. (Ruxandra Mihăilă)

● Dacă tot vine week-end-ul prelungit cu 1 Mai, în cazul în care nu plecaţi din Bucureşti, puteţi merge la Grand Cinema & More din Mall Băneasa, unde cu abonamentul „Unlimited“ puteţi vedea, la preţul de două filme, toate filmele din program în regim de pînă la cinci proiecţii pe zi. Acesta abonament nelimitat este valabil tot anul. Găsiţi detalii aici: grandentertainment.ro/grand-cinema-more/grand-unlimited. (Marius Chivu)

● O carte despre universuri închise: Citind Lolita în Teheran (de Azar Nafisi, Polirom). O profesoară iraniană adună şapte studente la un curs particular, unde discută despre literatura interzisă de regimul politic, dar şi despre interdicţiile din propriile vieţi, de la simplele pete de culoare din îmbrăcăminte, cum ar fi nişte banale şosete roz, pînă la machiaj şi plimbările fără însoțitor prin oraş. (Cristina Ştefan) 

Mai multe