Cărtureşti / Anthony Frost, „Kosovo – carte de identități“, SuperHumans

15 noiembrie 2017   DILEMA VECHE VĂ RECOMANDĂ

● Într-un fel, librăria Anthony Frost se întoarce. În cel mai mic și mai încăpător spațiu Cărturești, de pe Edgar Quinet (numărul 9). Alături de microgaleria Receptor și espresso barul Brewtiful Cafe. De-abia aștept! (Ana Maria Sandu) 

● Prima școală românească din Scheii Brașovului, cu o bogată expoziție de carte veche, unele exemplare unicat, însă şi cu multă nepricepere în etalarea exponatelor, dar mai ales a însoțirii obiectelor de ecritourile explicative. Altfel spus, nu așa se face un muzeu de hîrtie. Dar e bine că substanța lui, deosebit de valoroasă, există și e valorificată cu știință de carte de prof. Vasile Olteanu, cel căruia i se datorează perseverența încăpățînată în realizarea acestui centru cultural de referință. (Ruxandra Mihăilă) 

● Vineri, 17 noiembrie, începînd cu ora 17, va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Kosovo – carte de identități. Ghid turistic pentru orbi“ la SNSPA Bucureşti (bd. Expoziției 30 A). Expoziţia cuprinde fotografii realizate de un grup de studenţi care au participat anul acesta la Şcoala de vară a Universităţii din Prishtina, iar vernisajul va fi urmat de o dezbatere cu tema „Este Kosovo un stat viabil? Perspectiva României privind evoluțiile regionale și recunoașterea Kosovo“, ce va include şi prezentarea volumului colectiv State building in post-independence Kosovo. Policy Challenges and Societal Considerations. (Marius Chivu) 

● Conferinţele din seria „SuperHumans“ vor avea loc din 28 noiembrie la Mezanin (str. Ion Brezoianu 23-25), aşa că, dacă vă interesează biotehnologia, genetica şi roboţii, cum vor evolua schimbările biologice ale corpului uman în următoarele decade şi cum va arăta viața oamenilor peste 20 sau 30 de ani, aruncaţi o privire pe https://ove.ro/superhumans. (Cristina Ştefan)

Mai multe