Days of Confusion

23 ianuarie 2013   La zi în cultură

Este Days of Confusion un supergrup/proiect temporar?

Days of Confusion este un proiect care s-a născut acum vreo patru ani, într-o cu totul altă formulă decît cea actuală. S-au făcut multe modificări în componenţa grupului pînă să se ajungă la cea de acum: Andrei Ilie (tobe), Dan Ionescu (chitară), Cezar Popescu (chitară, bas, voce) şi Cosmin Lupu (voce, chitară). Se poate numi un supergrup pentru că fiecare din componenţii săi activează ca membri permanenţi în trupe cunoscute (Viţa de vie, Voodoo, Asha) şi dispun, toţi, de o experienţă muzicală vastă. Sîntem o trupă ce îşi doreşte longevitatea şi deja lucrăm la al doilea material discografic, care va apărea probabil în toamna acestui an.

Există o piaţă de metal în România?

Piaţă înseamnă cerere şi ofertă. În România există cerere, dar, din păcate, mai mult pentru trupele străine şi mai ales pentru cele foarte cunoscute. Publicul românesc ar trebui atras cumva şi obişnuit să cumpere şi muzică românească, atît ca plătitor de bilet la concerte, cît şi ca ascultător de CD-uri, mai ales că au apărut şi pe la noi destule trupe de rock foarte bune, la nivelul celor de afară. E o chestiune de timp, sperăm, pînă ce publicul va vedea că sînt şi la noi trupe ce merită susţinute.

De ce un producător străin?

Într-adevăr, la producţia EP-ului nostru am lucrat cu Jeffro Lacksheide, un producător/inginer de sunet american. El ne-a descoperit cîntecele pe Internet într-o formă demo şi, fiind foarte încîntat de compoziţii, ne-a propus să colaborăm cu el pe partea de producţie şi mixaj. Lucram deja de doi ani şi jumătate la acel material şi nu eram încă mulţumiţi. Parcă lipsea ceva. Ne împotmoliserăm şi deveniserăm frustraţi de sentimentul că batem pasul pe loc. La cîteva zile după ce am căzut de acord să lucrăm împreună, am primit prima piesă în forma finală (mixată şi masterizată). A fost o revelaţie. Ascultam încontinuu şi nu ne venea să credem că sunăm aşa. Pentru noi a fost omul potrivit apărut la momentul oportun.

Cezar Popescu este chitaristul trupei Days of Confusion. EP-ul de debut, Seeds (self released), a fost lansat la sfîrşitul anului trecut. Mai multe la daysofconfusion.com.

a consemnat Marius Chivu

Mai multe