Curățătoria punk

26 mai 2023   La zi în cultură

Post-punkerii britanici Dry Cleaning (left-field art rockers sau spoken-word punkers, cum au fost ei descriși de presa muzicală) vor concerta în premieră la București, miercuri, 31 mai, după ora 20:00, la Control Club. Concertul face parte din turneul european pentru promovarea celui mai recent album al lor, Swampy.

Înființată la Londra, în 2017, trupa Dry Cleaning, compusă din solista Florence Shaw, chitaristul Tom Dowse, basistul Lewis Maynard și toboșarul Nick Buxton, este cunoscută pentru versurile observaționale și stilul bazat pe improvizație și spoken word, iar sound-ul său a fost comparat cu Wire, Magazine sau Joy Division.

După ce albumul de debut, New Long Leg (2021) a atras atenția criticilor, trupa a revenit în anul următor cu LP-ul Stumpwork, produs de legendarul John Parish, în care sound-ul post-punk se îmbină cu noise, dar și cu pasaje melodioase ce aduc aminte de Guided by Voices sau Pavement.

„Am scris despre lucrurile care mă preocupă, despre pierdere, masculinitate, feminism, despre mama, despre separarea de partener în timpul lockdown-ului. O bună parte din versuri sînt rezultatul unor plimbări pe străzile și tîrgurile de vechituri din Londra și Bristol”, spune lidera trupei, Florence Shaw, al cărei stil observațional este dublat de comentariul social și politic. 

Lansat în primăvara acestui an, Swampy, noul EP vine în completarea ultimului album cu două single-uri (Swampyși Sombre Two), o variantă demo a piesei Peanuts, precum și remixuri semnate de Charlotte Adigéry & Bolis Pupul și Nourished By Time.

Biletele sînt disponibile online pe Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-dry-cleaning-control-club) și în rețeaua partnerilor Eventbook.

Video: https://youtu.be/gjVc8lYIaUM

Mai multe