Continuă reabilitare în Brașov

19 martie 2019   La zi în cultură

Centrul Brașovului este plin de clădiri istorice, dar și de case care așteaptă să fie reabilitate. Orașul preferat al turiștilor români și străini care vizitează țara noastră are un farmec aparte, însă nu totul este pus la punct. Partea bună este că acest lucru a fost sesizat și de către cei care trebuie, așa că orașul pare să fie în acest moment într-o continuă reabilitare.

Municipalitatea din Brașov și-a propus să repună în funcțiune cinematografele din oraș în 2013. După ce Patria a fost dat în funcțiune în 2013, au început și lucrările la alte foste cinematografe: Modern, Popular și Astra. Primarul orașului e declarat că își dorește ca ultima locație la care s-au demarat lucrările să fie una multifuncțională: „Astăzi suntem la fostul cinematograf Astra, unde vom crea două spații noi pentru activitățile culturale și sociale. În primul rând, vom avea o sală de cinema, dar într-o abordare diferită de ceea ce înseamnă sala de cinema clasică. Aici vom îmbina confortul celor care vin să vadă un film și capacitatea de adaptare a sălii la cât mai multe tipuri de evenimente.” a spus George Scripcaru.

În 2019 au demarat și lucrările de reabilitate la Muzeul de Artă din Brașov. Galeria Expoziției Permanente din cadrul Muzeului de Artă a fost de asemenea închisă pentru că proprietarii clădiri să înceapă reabilitarea acoperișului, urmând ca alte lucrări să aibă loc pe parcursul acestui an. În această clădire poate fi vizitată și o expoziție dedicată sculptorului Constantin Brâncuși, care include lucrări de la peste 200 de artiști plastici din Europa de Est.

Brașovul este însă plin de schele metalice de aluminiu: https://rafturionline.ro/ro/schele-mobile-aluminiu, accesorii esențiale pentru constructori, care nu ajută însă în ceea ce privește impresia artistică pe care o oferă orașului.

Pentru că sectorul turismului este în floare, autoritățile s-au gândit să lucreze și la infrastructura, astfel încât se așteaptă ca Aeroportul Brașov, care a costat 57 milioane de euro, să fie finalizat în 2020. Specialiștii estimează că fluxul anual de pasageri va trece de un milion, însă o bună parte dintre aceștia vor dori să viziteze și alte localități, așa că și reabilitarea subsecțiunii feroviare Apata - Cata a fost alocată deja unui consorțiu de firme turcești, care vor lucra pentru contractul de 600 de milioane de euro. În același timp, Primăria Brașov a semnat și contractul pentru refacerea pasajului Fartec, care facilitează intrarea în Brașov dinspre Sighișoara.

Tot ce speră localnicii este însă ca Brașovul să nu o ia pe urma catalanilor, care lucrează încontinuu la finalizarea și restaurarea Bazilicii Sagrada Familia, capodopera lui Antoni Gaudi care a început să fie construită în 19 martie 1882 și care nu a fost încă finalizată

Mai multe