„CINEPUB ne va ajuta la promovarea producţiilor autohtone“

4 martie 2015   La zi în cultură

De ce o platformă online cu filme româneşti?

Am constatat cu tristeţe că, de cele mai multe ori, filmele româneşti sînt complet necunoscute la noi în ţară, iar unul dintre motive e că aceste filme sînt în general inaccesibile publicului larg. Foarte des, viaţa filmelor se cam încheie după ce acestea şi-au completat circuitul festivalier sau au ieşit din cinematografe. În cazul scurtmetrajelor e şi mai trist, căci multe dintre acestea ajung să fie vizionate doar în cercuri restrînse. Aşadar, ne lovim de o barieră între filmele româneşti şi publicul de la noi din ţară, barieră pe care sperăm să o depăşim prin intermediul acestei platforme care ne va ajuta la promovarea producţiilor autohtone. 

Ce fel de titluri vom găsi aici? 

CINEPUB este deschis tuturor celor care au spus o poveste, fie că este vorba de filme realizate de regizori deja cunoscuţi (precum Tudor Giurgiu, Adrian Sitaru, Andrei Gruzsniczki) sau de producţii independente realizate de pasionaţi aflaţi la început de drum. 

Ştim că publicul de film românesc nu e prea numeros. Ce-şi propune CINEPUB? 

Misiunea CINEPUB e într-adevăr una dificilă. Ne dorim să creăm o comunitate de iubitori de cinema românesc. Lansînd această platformă am făcut un prim pas în a ne apropia de publicul filmului autohton, pe care, sperăm să-l fidelizăm venind cu filme noi săptămînal. CINEPUB vine în sprijinul regizorilor/realizatorilor pentru a-şi face cunoscute filmele în propria lor ţară.  ,

Dorina Oarga este manager al proiectui CINEPUB.  

a consemnat Ana Maria SANDU

Mai multe