„Catharsis & hedonism“

19 februarie 2014   La zi în cultură

De ce anume a fost nevoie pentru a apărea trupa Moebius?

În prima fază, a fost nevoie de o intersecţie semaforizată, în care au intrat simultan două sezoane de The Walking Dead şi încă unul din American Horror Story, o chitară-spion, nouă dezamăgiri medii şi încă două mari, cîteva picături de sînge albastru şi un fel de nebunie asociată de unii cu picătura chinezească. S-au adăugat 25 grame de drojdie şi s-a băgat totul într-un ceaun de fontă, cu capac. S-au presărat aproximativ 650 de Mi-uri groase, undeva între 15-20 de războaie civile şi, uşor-uşor, se face un an de Moebius.

Care sînt idealurile voastre, planurile de viitor?  

Primordial este – am stat noi şi ne-am gîndit – să avem sute de mii de like-uri şi un subsol plin de lingouri de aur negru curat. Ca mai apoi să ne lepădăm de recurenţă şi să intrăm într-un film cu catharsis & hedonism, din care să nu scape nimeni nevătămat. De asemenea, vrem superputeri, desfrîu, supercoordonare între ochi şi mînă, întîmplări care fac diferenţa, şi, să nu care cumva să uităm, roboţi japonezi majordomi, pentru zile negre.  

Cu care dintre trupele româneşti aveţi afinităţi?

Moon Museum, Nava Mamă, Pandrea, Steaua de Mare, Robin and The Backstabbers, Lights Out!, Theory of Mind, Velosonics, Kaleidonescu, Pinholes, Rubik’s Cube, The Amsterdams, YooN, Moonlight Breakfast şi sper că foarte puţini alţii, pe care, ne cerem scuze, dar i-am uitat. 

Ştefan Eremia este vocalistul trupei Moebius. Pe 6 martie, în Club Control din Bucureşti, Moebius vor cînta în deschiderea concertului Robin and The Backstabbers.  

a consemnat Marius CHIVU

Mai multe