„Cărţi de autocunoaştere“

30 iulie 2014   La zi în cultură

Ce (nu) e noua colecţie „The School of Life“?

„The School of Life“ este şi nu este o colecţie de dezvoltare personală. Nu vă gîndiţi la ea ca la o lectură motivaţională din care aflaţi cum să cuceriţi lumea afacerilor şi inima persoanei iubite, în cinci paşi simpli. Noi le-am spune mai degrabă cărţi de autocunoaştere – acele volume care ne-au lipsit din biografia şcolară şi care răspund pe limba noastră unor întrebări esenţiale din viaţa de după şcoală: Cum să fim singuri cu noi înşine? Cum să fim fericiţi? Cum să îmbătrînim? Cum să nu ne pierdem minţile? Cum să schimbăm lumea în care trăim?

Coordonatorul colecţiei, eseistul şi filozoful Alain de Botton, şi-a propus să şteargă praful de pe manualele de self-help. De altfel, această colecţie este produsul unui proiect mai amplu de educaţie alternativă, intitulat chiar „The School of Life“, care apelează la cultură pentru idei de îmbunătăţit viaţa de zi cu zi.

Ce a apărut/ce va apărea în această colecţie?

Trei volume au apărut pînă acum în colecţie: Cum să ne gîndim mai mult la sex de Alain de Botton, o carte onestă şi amuzantă, care ne ajută să înţelegem una dintre experienţele umane cele mai intime şi totodată cele mai năucitoare; Cum să nu-ţi pierzi minţile de Philippa Perry, un adevărat ghid de supravieţuire în viaţa de zi cu zi, şi Cum să schimbi lumea de John-Paul Flintoff, o carte curajoasă, în care veţi găsi inspiraţia pentru acel important prim pas către schimbare.

Pînă la sfîrşitul anului vor mai apărea trei noi titluri: Cum să fii singur de Sara Maitland, Cum să fii sănătos emoţional de Oliver James şi Cum să îmbătrîneşti de Anne Karpf.

Ce surprize mai pregăteşte Vellant?

O surpriză importantă care ajunge în librării chiar la sfîrşitul verii este Arta ca terapie, o carte-eveniment care aduce o nouă metodă de interpretare a artei, semnată de Alain de Botton şi de istoricul de artă John Armstrong. Peste 150 de ilustraţii color însoţesc povestea captivantă a autorilor despre lecţiile neaşteptate de viaţă aflate în spatele unor lucrări de artă.

Oana Dumitru este PR & coordonator la Editura Vellant.

a consemnat Marius CHIVU

Mai multe