Cartea roşie, romancieri nordici şi alte surprize

15 septembrie 2011   La zi în cultură

Grupul Editorial Trei pregăteşte pentru această toamnă mai multe titluri captivante. Evenimentul principal al sezonului editorial este publicarea unui volum inedit C.G. Jung – Cartea roşie – un text însoţit de spectaculoase desene originale ale autorului, considerat multă vreme pierdut şi apărut acum pentru prima dată în limba română, în condiţii grafice de excepţie.  

Colecţia „Fiction Connection“ a Editurii Trei se îmbogăţeşte cu noi titluri din valul de romancieri nordici, pe care fanii genului le aşteaptă cu siguranţă. Tot în „Seria neagră“ va apărea primul titlu semnat de Simon Beckett, cel mai vîndut autor britanic al momentului, pe acest segment de literatură. Romanul se numeşte Chimia morţii, este un thriller psihologic foarte bine scris, diferit într-o oarecare măsură de trendul nordic, dar la fel de imprevizibil şi de captivant.  Spre finalul toamnei, în „Fiction Connection“ va fi publicat romanul Camera al prozatoarei canadiano-irlandeze Emma Donoghue, excelent primit de critică, nominalizat şi cîştigător al multor premii literare importante. 

Pandora M pregăteşte un roman de cinci stele, care va apărea în Colecţia „Funky Fiction“, se numeşte Totul contează!, e scris de unul dintre cei mai apreciaţi tineri autori americani contemporani, Ron Currie Jr. (comparat adesea cu Kurt Vonnegut sau Raymond Carver). Romanul parodiază savuros distopiile ce anunţă Apocalipsa şi creează un personaj a cărui inocenţă la marginea genialităţii aminteşte de Forrest Gump. Tot în Pandora M, în colecţia de non-fiction, „Reality Shock“, vor apărea memoriile lui George W. Bush, dar şi relatarea autobiografică a unei tinere americance, Margaux Fragoso, care a avut de la o vîrstă foarte fragedă o relaţie cu un bărbat mult mai în vîrstă. Cartea poate fi asemănată cu Lolita, deşi povestea de faţă are mai curînd o miză morală şi pune problema exact invers de cum o face romanul lui Nabokov.

Florina Pîrjol este PR manager la Editura Trei.

Mai multe