Lecturi şi voluntariat

4 aprilie 2012   Carte

Ce e campania vALLuntar?

vALLuntar este o campanie de promovare în care orice blogger care respectă anumite condiţii minime (trebuie să aibă blogul de cel puţin un an, să fie în limbă română şi să scrie cel puţin o dată pe săptămînă) poate cere orice carte de pe site-ul editurii pentru a o recenza, iar o echipă de angajaţi de la editură va face voluntariat timp de 15 minute. Pentru fiecare comentariu la articolul respectiv, echipa ALL mai adaugă trei minute de voluntariat. Campania s-a încheiat la sfîrşitul lui martie, iar rezultatele au fost uimitoare: 280 de recenzii şi peste 12.000 de minute de voluntariat. Bloggerii cîştigă lectură, editura cîştigă promovare, iar toţi ceilalţi cîştigă prin voluntariatul nostru.

De ce acum?

Ne-am dat seama că una dintre cele mai mari probleme ale noastre ca editură e faptul că nu avem un contact direct cu cititorii şi putem deraia uşor de la direcţia stabilită. Am trecut dincolo de etapa tîrgurilor de carte, în care ne întîlnim cu ei, şi am făcut paşi către a-i întreba şi a le cere părerea în mod direct. Această campanie este doar începutul. S-a format deja pe Facebook grupul vALLuntar care are 130 de membri, pe care vom încerca să-i păstrăm lîngă noi şi să-i implicăm în alte proiecte. Cu mulţi dintre ei ne vom întîlni, cu mînecile suflecate, la voluntariat.

Ce urmări (speraţi că) va avea?

Sperăm ca acest nucleu care s-a format să fie „metronomul“ nostru, să ne dea măsura şi ritmul corecte, să ne ajute să păstrăm direcţia şi să facem cărţi pentru ei, mai mult decît pentru noi. Bucuria noastră cea mai mare ar fi dacă toţi aceşti prieteni, pe care i-am adus lîngă noi prin această campanie, ar rămîne şi, în timp, ar ajunge să ne perceapă ca pe nişte prieteni buni care le fac cadouri frumoase: cărţi bune din toate punctele de vedere. 

Mario Demezzo este vicepreşedintele Grupului Editorial ALL. Mai multe pe www.all.ro.

a consemnat Marius CHIVU

Mai multe