„Caravana BookLand a plecat prin ţară“

18 august 2011   La zi în cultură

Tîrgul de Carte urban Bookland a plecat deja prin ţară sub forma unei caravane a cărei călătorie de nouă săptămîni se va termina abia pe 16 octombrie, după ce va străbate nouă oraşe ale ţării: Constanţa, Brăila, Iaşi, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Arad, Timişoara, Sibiu şi Braşov. BookLand se va desfăşura în cele mai mari mall-uri din aceste oraşe (săptămînal – de miercuri pînă duminică), va fi coordonat de o echipă de peste 580 de oameni, fiind şi primul mare tîrg de carte cu servicii integrate oferite editurilor: logistică transport, spaţiu expunere, promovare media, merchandising, vînzare. Precedentul sună foarte bine: vînzările de carte de la prima ediţie a tîrgului, susţinut la Bucureşti în primăvara acestui an, au fost de peste 100.000 de euro şi estimăm dublarea veniturilor în ţară.  

Orice produs, ca să se vîndă, trebuie să fie la îndemîna cumpăratorului. Iar BookLand asta face – aduce cartea în mijlocul oamenilor. Bucureştenii sînt răsfăţaţi cu evenimente zi de zi. Eu, ca om de provincie (cum zic bucureştenii), consider că locuitorii altor oraşe mari vor fi mai mult decît bucuroşi să se întîlnească cu cartea, în spaţiile care le sînt deja dragi. Motiv pentru care aplicăm aceeaşi formulă şi în Caravana BookLand, tîrgul fiind găzduit, cum spuneam, de nu mai puţin de nouă mari mall-uri. 

Deşi la anunţarea Caravanei BookLand am impus o limită de 50 edituri, la rugămintea editurilor am acceptat înscrierea a 75 dintre ele.  Începînd cu anul viitor, Ministerul Culturii va sprijini financiar acest proiect cultural care aduce beneficii concrete pieţei de carte. Iar la finalul lunii august, va fi disponibilă şi librăria online BookLand.

Mihaela Petrovan este fondatorul Tîrgului de Carte urban BookLand. Mai multe la http://book-land.ro.

Mai multe