Bigger, stronger, better!

4 iunie 2014   La zi în cultură

Ediţia precedentă a întrecut aşteptările multora; cum veţi fi la înălţime anul acesta?

Anul acesta vom avea mai multe zile, mai multe scene şi mai mulţi artişti. Pe lîngă line-up-ul incredibil, cu o mulţime de premiere (Rusko sau Die Antwoord) şi lansări de albume (Thievery Corporation, Bonobo, Die Antwoord), vor fi mai multe activităţi nonmuzicale (Silent Cinema, workshop-uri muzicale, jocuri, sporturi extreme etc.), iar festivalul va arăta, din punct de vedere al conceptului vizual, într-un mare fel! De asemenea, suprafaţa festivalului a fost mărită.

Ce opţiuni de acomodare asiguraţi?

Cei ce vin din ţară sau din străinătate (anul acesta se anunţă foarte mulţi străini) vor avea trei variante de cazare. Cea mai la îndemînă este în camping-ul organizat de noi, unde vor avea toate facilităţile necesare (duşuri, toalete, cutii de valori şi chiar un magazin). O altă variantă ar fi la localnici, însă locurile sînt puţine şi cel mai sigur ar fi să meargă să vorbească în persoană cu oamenii din Bonţida. Sau pot sta în Cluj. Vom avea o flotă de autobuze care vor circula nonstop, la fiecare 10 minute, cu plecare de la Cluj Arena şi Iulius Mall.

Dacă ar fi să vă „înfrăţiţi“ cu alte două festivaluri, unul de afară şi unul de la noi, care ar fi acestea?

Exit Festival din Novi Sad a fost punctul nostru de plecare. În primul rînd, pentru că au o locaţie extraordinară (Cetatea Petrovaradin). Ne-am zis că şi la noi se poate face un festival într-o locaţie spectaculoasă. Deci Exit este ca un frate mai mare şi ne dorim să ajungem în cîţiva ani la acelaşi nivel. Festivalul de la noi, cu care ne-am înfrăţi, este Mioritmic. Pentru că este un festival din Cluj care anul trecut a fost un succes şi a adus o mulţime de artişti mari. Scena muzicii electronice din Cluj ia amploare şi devine treptat cea mai puternică din ţară.  

Andi Vanca este PR-ul Festivalului Electric Castle (19-22 iunie) de la Castelul Bánffy (Cluj-Napoca). Mai multe la electriccastle.ro.

a consemnat Marius CHIVU

Mai multe