„Amuzanţi şi grăbiţi“

21 august 2013   La zi în cultură

Cum şi de ce Violent Monkey?

Violent Monkey nu este un nume dat, e un nume primit. Cineva a ascultat cele cîteva demo-uri pe care le aveam şi a zis că aduce a ceva cîntat de nişte maimuţe violente. Şi numele a rămas. Poate că trebuia să ne gîndim mai bine, seamănă cu numele unei alte trupe, iar oamenii o să comenteze, dar noi am fost luaţi de val şi, oricum, nu sîntem genul care să dea înapoi. Ne-am adunat pentru că vocalul nostru, Christian, venit cu treabă în România, s-a gîndit că ar fi interesant să mai şi cînte nişte garage rock, cum făcea la el, în Anglia. Facebook-ul ne-a unit. Eu (trecut pe la The MOOoD, Les Elephants Bizarres, Hotel Fetish) aveam chef să cînt nişte funk şi mi s-a părut amuzantă combinaţia. Am căutat împreună toboşar şi aşa am dat peste Boddy (trecut pe la Chester şi Dekadens). Aşadar, trupa se cheamă Violent Monkey pentru că sîntem energici, amuzanţi şi grăbiţi.

La ce să se aştepte lumea?

Lumea să fie sigură că va da peste o trupă gălăgioasă şi foarte groovy. Să nu se mire că nu va înţelege prea multe din ce are Christian de zis, pînă şi noi, cînd vorbim cu el, ne simţim ca-n Trainspotting. Toate piesele noastre sînt fredonabile şi se lipesc de creier, aşa că să se aştepte să rămînă cu ceva.

Cum vezi scena indie rock de la noi?

Spre deosebire de Anglia, de exemplu, în România nu există case de discuri interesate de acest produs (ştiu, nu e o surpriză!). Acest lucru se traduce simplu: în trupele indie rock de aici nu se bagă nici un ban, aşa că fiecare îşi face singur toată treaba (video, imagine, producţie muzicală, management). Pentru nişte oameni care vor doar să cînte pe o scenă, lucrurile nu stau aşa de rău. Oricum, cele mai mişto lucruri ies din pasiune. Dar, atîta timp cît nu se poate trăi numai cu aplauze, nu avem nici o şansă la Wembley.

Mihai Marin este chitarist în trupa Violent Monkey. Mai multe la violentmonkey.ro.

a consemnat Marius CHIVU

Foto: George Necula

Mai multe