„A esenţializa progresiv“

5 februarie 2015   La zi în cultură

Ce ne poţi spune despre Temple Invisible? 

În decembrie 2012, eu şi Costas Ivanov am făcut prima noastră piesă – „Everything from above“. La scurt timp după, am găsit numele trupei şi am început să lucrăm la piese noi. În aprilie 2014, l-am cunoscut pe Daniel Olteanu şi, astfel, ne regăsim în această configuraţie. N-aş putea categorisi direcţia spre care ne îndreptăm, dar intenţia este de a esenţializa progresiv toate materialele. Cele mai puternice influenţe vin de la trupe ca Radiohead, Atoms for Peace, NIN, How to Destroy Angels, Moderat, Massive Attack şi U.N.K.L.E. Momentan, muzica este focusul principal şi cel mai ardent, dar mai facem şi altele: Costas este regizor de film, eu sînt actriţă, iar Daniel Olteanu colaborează şi cu alte trupe/studiouri. Obiectivul este însă Temple Invisible. 

Cum evaluaţi piaţa muzicală de la noi? 

Muzica noastră cred că vizează o anumită nişă, ceva mai complex dezvoltată pe pieţele muzicale de afară. Bineînţeles că România e acasă şi sîntem recunoscători pentru feedbackul pe care-l primim de aici. Dezavantajele se pot transforma în oportunităţi şi invers. E ceva foarte subiectiv şi nici o etichetă, în acest context, nu este neapărat relevantă.  

Ce aşteptări aveţi de la acest EP? 

Doar experienţa personală a celor care-l ascultă. Cred că aşteptările vin după mai mulţi ani de experimente şi experienţe. Acum definitivăm noul single, care se numeşte „Anima“ şi pe care-l vom lansa ca bonus-track al EP-ului pentru Statele Unite, şi, în paralel, am început lucrul la piesele noi pentru primul album pe care sperăm să-l definitivăm pînă la finalul anului 2015.  

ENTER,

a consemnat Marius CHIVU

Foto: Oltin Dogaru

Mai multe