Viață mai scurtă

2 decembrie 2010   TÎLC SHOW

Statisticile spun că obezitatea la copii s-ar fi dublat în ultimii opt ani. Ar fi cazul să se dubleze şi numărul flotărilor din şcoli?

Orele de sport din şcoală scad proporţional cu numărul de săli construite. Numărul şi salariile profesorilor de sport descresc, în timp ce investiţiile excentrice cresc. Terenurile de handbal au cu un metru mai puţin decît ar trebui să aibă, ceea ce l-a făcut pe Cristian Gaţu să exclame: „În 20 de ani, nimeni nu ne-a întrebat pe noi, cei din federaţii, nimic despre cum trebuie băgaţi banii publici în sport!“. Aşadar, pregătim sălile pentru nunţi şi programa şcolară pentru viitorii bolnavi.

O simplă privire statistică arată nu doar că România este statul european cu cea mai mare mortalitate a bolilor cardiovasculare, ci şi că, spre spaima în surdină a medicilor, media de vîrstă a infarcturilor înregistrate la Fundeni a scăzut spre 35-40 de ani, în mai puţin de 10 ani. Asta în timp ce Spania a calculat ca efect colateral, dar impresionant, al programului său sportiv naţional, faptul că media de înălţime a populaţiei a crescut cu peste 7 cm în ultimul deceniu. Dar cine are nevoie de lungani?

Mai multe