Sportul unde 9 din 10 este ratare

18 iulie 2012   TÎLC SHOW

În iureşul politic al acestei veri, va mai avea lumea răbdare să privească la Olimpiadă şi să (mai) înveţe ceva din spiritul olimpic?

Vă răspund de la Londra, unde sînt acreditat la Olimpiadă. Şi răspunsul va fi în cifre. În funcţie de ele, veţi decide dacă Jocurile merită urmărite şi dacă românii se vor conecta la întîmplările sportivilor îmbrăcaţi în echipament tricolor.

Aşadar, iată cifrele. România are 200 de gimnaste, la toate categoriile de vîrstă şi la toate aparatele. De la cea mai mică sportivă legitimată şi pînă la „veterana“ de 25 de ani Cătălina Ponor, lidera de experienţă şi de medalii a lotului pe care Belu şi Bitang l-au adus la Londra. Statele Unite au sute de cluburi, nu de gimnaste! Nu sînt convins că SUA va lua mai multe medalii de aur decît noi la gimnastică. Chiar dacă ne vor învinge aproape sigur la echipe, vom recupera la probele pe aparate.

Alte cifre. Tiristul Alin Moldoveanu, reprezentantul României la proba de puşcă aer comprimat, s-a calificat printre primii 60 de sportivi ai lumii şi speră să ajungă în finala de 8. A reuşit la Beijing, acum 4 ani, şi a ocupat locul 4. Pentru asta însă, Alin trebuie să nimerească de cel puţin 56 de ori din 60 de focuri zona de 2,5 milimetri din mijlocul ţintei puse la 10 metri distanţă. În sportul lui, „ratările“ înseamnă 9 puncte! Cu 8 puncte îţi retezi orice şansă la finală. Puşca pe care o ţine în mînă are 3 kilograme şi nu are voie să tremure. Acestea sînt cifrele lor, decizia e a dumneavoastră.
 

Mai multe