Plasa

21 martie 2012   TÎLC SHOW

Plasa porţii Mioveniului s-a rupt din forţa şutului lui Pătraşcu sau pentru că era putredă? Altfel pusă problema, avem jucători puternici sau infrastructură şubredă? 

S-a rupt ca să-i arate lui Michel Platini (nu ăla de la Dinamo) că fotbalul are nevoie de probă video. Şi uite-aşa, ca în orice vremuri de restrişte, de exemplu cînd are nevoie de bani sau cînd neuronii părăsesc cîmpul de luptă, sportul-boier al satului global se întoarce către televiziune. Mai ales aici, la noi, ecranul e totul. Ai nevoie de reluări, de multe reluări, pentru că mai nimic nu e ce pare a fi. Golul lui Pătraşcu, spre pildă, care, vorba simpaticului fotbaliator Zuluf, „a fost un gol superb, doar că n-a fost“. Din biblioteca de aur, capitolul „Te iubesc, dar nu pe tine“.

Căci ce ne-am face dacă n-am mai lua şi plase de-astea? Ne-am arăta lumii şi nouă înşine doar cu fotbalul, cu faptele adică, o situaţie uşor neplăcută, de locul 50 şi ceva în lume. Pătraşcu a şutat bine, dar golul lui a cunoscut consacrarea tocmai cînd „n-a fost“. Cînd a născut ceva comic, un pic de controversă, nişte rîsete, o caterincă, ceva… Aşa, nu ne mai interesează dacă avem jucători puternici (n-avem) sau infrastructură şubredă (avem). Important e că ne distrăm. Vorba lui Waters, „amused to death“. Pînă la moarte, noi sîntem comici pînă la moarte, pînă la moaaaarte…!

Mai multe