Fotbalt

16 mai 2012   TÎLC SHOW

De multe ori suporterii de fotbal se înjură şi se iau la bătaie pe stadioane şi în afara lor. Nici preşedinţii de cluburi nu se exprimă prea frumos. Mai nou (la Cluj), am văzut că şi jucătorii se iau la bătaie între ei. De ce nu schimbăm numele jocului din footbal în footbat? 

Foot bat man? Şi să le punem tuturor cîte o mască pe faţă? Şi să-i aruncăm de pe o clădire, să vedem dacă zboară? Şi dacă nu zboară, ce să le facem? Şi noi ce ne facem? Există o teorie a rezistenţei minime după care se ghidează fluviile. Şi fotbalul. Dacă un meci se poate rejuca, de la zero, cu forţa, cînd nici echipele, nici antrenorul n-aveau chef de asta, e normal ca lucrurile să se ducă naibii.

Dacă oricine poate spune practic orice despre practic oricine în guiţatul fericit al întregii bătături, fără să ia pe spinare nimic în afară de o mîngîiere complice, ce-i de mirare că dreptunghiul de iarbă şi cel de sticlă sînt un singur ring? U-CFR a fost o bombă cu fitil mai scurt, atîta tot. N-a fost nici un pic de fotbal acolo. A fost un subiect gras. Din care s-a trăit bine. Nu putem juca fotbal, atunci jucăm după cum ni se cîntă. Teoria fluviilor, legea adaptării. În timp, specia noastră va avea picioare mai scurte şi gura mai mare. Evoluţie darwiniană. Nu va mai fi nevoie să ştim cine e cel mai bun. Doar cine a dat ultima replică şi cine a tras ultima palmă. Atunci scopul va fi atins şi jucătorii se vor uita aliniaţi la centrul terenului la caftul de la oficială, cerînd din cînd în cînd cîte o reluare cu camera din tavan.

Mai multe