Descifraţi, vă rog!

15 iulie 2011   TÎLC SHOW

În ultimele zile prin presă au tot apărut nişte stranii asocieri de litere scrise cu majuscule, precum FRF, LPF, CCA, DNA. Oare C.S. PTRC?  

Am stat cu întrebarea minute în şir în faţa ochilor. Am citit-o, am silabisit ultimul acronim şi am picat, pe rînd, testul de spontaneitate, cel de inteligenţă şi testul grilă. În lumina ultimelor întîmplări de la Bac, îngrijorătoare, totuşi, incapacitatea mea de a înţelege ce înseamnă C.S. PTRC. Într-un final, am reuşit! CeSe PeTReCe! Asta înseamnă. Ufff, e doar oboseala de vină?, m-am întrebat, procurîndu-mi un alibi. Nu, e altceva mai drag şi mai bun. Tot weekendul m-am decuplat de la inteligenţa proverbială a românilor şi de la capacitatea lor de a pricepe rapid despre ce e vorba sau, dacă nu pricep, de a improviza strălucit. Am stat cu ochii, cu mintea şi cu sufletul conectat la Lucian Bute, un boxer care vorbeşte ca un pianist.

Urmărind lupta lui din ring şi a opta aventură muncită prin care şi-a păstrat centura mondială, am rămas mai puţin atent, dar infinit mai prezent. Sigur, e o Prezenţă cu care nu rezolvi cuvinte încrucişate şi nici nu poţi să te ridici la înălţimea cabalelor din jur, dar e atît de reconfortant să cazi lat dincolo de strategia României moderne, dincolo de problemele politico-culturalo-jurnalistice, să fii cum s-ar zice K.O. intelectual, fără să iei un pumn în faţă. Aşa încît vă salut ignorant, prins în întrebarea fundamental-frivolă: Cînd va unifica Lucian Bute centurile de la versiunile IBF, WBA şi WBC? Descifraţi ce înseamnă!

Mai multe