Cînd penarele devin arme

24 noiembrie 2011   TÎLC SHOW

Ce ar fi dacă, asemeni sancţiunii aplicate pe stadionul Petrolului, s-ar interzice o vreme accesul bărbaţilor în tribune la toate meciurile de fotbal din Liga 1? 

Inspiraţi din Turcia, acolo unde un club de fotbal, vexat de violenţa masculină a tribunelor, a umplut stadionul doar cu femei şi copii, oficialii români au copiat, acum două săptămîni, aceeaşi tactică. Rezultatul? Această imagine, publicată de Gazeta Sporturilor şi care arată că am rămas specialiştii amuzanţi ai „formelor fără fond“. Nici măcar o idee de dincolo de Bosfor nu putem aplica fără să-i adăugăm ceva din cruzimea noastră involuntară.

La meciul Petrolul Ploieşti – FCM Tg. Mureş au asistat 2000 de copii, cei mai mulţi însoţiţi de mame. La porţi, surpriză! Fiind vineri, elevii veneau de la şcoală, iar oamenii de ordine le-au oprit penarele „pentru că unele conţin creioane ascuţite“, după cum au declarat bodyguarzii colegilor de la ziar. La porţi s-au creat adevărate papetării numai aparent inocente, în care creioanele roz şi-au omorît timpul, bîrfind împreună cu ascuţitoarele cu inimioare, monitorizate de pe margine de niscaiva pensule Mossad. Într-un colţ al imaginii realizate de colegul meu Alex Nicodim se zăreşte un recipient-biberon, sechestrat şi el, pentru că, nu-i aşa, ce e un biberon altceva decît un cocktail Molotov în formare?!

Şi, pentru că în România nu există alb şi negru, după ce au trecut de obtuzitatea bărbaţilor de la porţi, mămicile şi copiii inocenţi din tribuna ploieşteană s-au apucat să scandeze „Pe ei, pe ei, pe ei, pe mama lor!“ la adresa fotbaliştilor mureşeni, marcînd încă o premieră. Pentru întîia oară, mamele oaspeţilor din fotbalul nostru au fost ameninţate cu o îmbrăţişare de acelaşi sex. Ce dulce! Iată, aşadar, ce s-ar întîmpla. Am deveni o ţară în culorile steagului curcubeu. Ceea ce nu-i nicidecum cea mai rea variantă.

Mai multe