Brazii s-au liniștit

10 martie 2011   TÎLC SHOW

Pe Internet, cînd cauţi www.bobsanie.ro, apare mesajul „This Account Has Been Suspended“. În lumea reală românească, mai există bob şi sanie?  

„Terminaţi cu abuzurile!“ este singura frază relevantă spusă pe piaţa liberă şi inexistentă a saniei şi bobului românesc, în ultimul deceniu. Expresia îi aparţine lui Ioan Dobrescu, secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi şeful organizării Festivalului Olimpic de iarnă al Tineretului European. Evenimentul va fi găzduit de Valea Prahovei şi Braşov în 2013. E nevoie de pîrtii, de săli pentru hochei şi patinaj şi de o pistă nouă de bob, cea de la Sinaia fiind în bună parte distrusă. Nici n-a început repartizarea banilor de la Guvern că primarii şi abonaţii la construcţii din bani publici i-au şi împărţit.

În numele olimpismului a început o vîltoare a Mac Contractelor care i-a tulburat pe responsabilii sportivi. Ei şi-au dat seama că întrecerile riscă să devină paravanul unor afaceri care să compromită orice spirit, fie el tineresc, fie olimpic sau european. De aceea, Dobrescu i-a strîns pe cei implicaţi şi le-a spus să se potolească, pentru că obiectivele sînt simple: la sanie şi la bob facem piste decente, ieftine şi nu vrem să intrăm în istorie cu ele. În sală, feţele s-au lungit şi, undeva deasupra zonei Furnica din Sinaia, brazii s-au liniştit. Da, vom avea din nou piste fără să tăiem un versant de munte.

Mai multe