Comisia de anchetă

16 iulie 2019   SITUAȚIUNEA

„Dacă Partidul mi-o cere, candidez la prezidențiale“, dna Viorica dixit. Altfel zis: „Deși n-am nici o șansă, deși nu se știe nici măcar dacă voi intra în turul doi – ceea ce pînă și sondajele de casă o arată –, totuși mă supun înaltelor cerințe, mă sacrific, mă duc resemnată precum junca la tăiere pe altarul intereselor superioare ale Partidului.“ Da, Partidul are dreptul să pretindă orice sacrificii, căci el i-a făcut pe demnitarii PSD, din niște nimenea, oameni bogați, cu funcții importante, ba chiar și cu titluri academice răsunătoare. Și, de fapt, nu se știe dacă chiar dna Viorica n-are nici o șansă: în fond, Partidul e „corpul mistic“ al națiunii, prin el circulă suflul vital al poporului. „Noi știm să vorbim cu oamenii“, a mai spus aceeași dnă Viorica, dînd a înțelege că „ceilalți“ nu știu. Problema, într-adevăr, sînt acești blestemați de ceilalți: sorosiști, oameni ai serviciilor, useriști, vînduți „unor interese străine“, „șobolanii“ lui Dragnea, corporațiile multinaționale – pe scurt, „statul paralel“, care, precum Diavolul, nu piere niciodată, ci ia tot felul de înfățișări înșelătoare. Ce dacă milioane au votat de partea lor? Unii au fost seduși, alții plătiți, alții manipulați în diverse moduri. Iată, acum comisia de anchetă parlamentară a dnei Olguța va demonstra că, prin intermediul tabletelor electronice, s-au mutat milioane de voturi de la PSD la USR-PLUS mai cu seamă, căci se știe că Cioloș a fost omul Securității și la fel și partidul lui. De unde „se știe“? Fiindcă „s-a vehiculat în spațiul public“. Adică fiindcă vreo cîteva figuri sinistre de la Antena 3 și alte posturi răspîndesc mai întîi un complex de fake news, cîțiva pesediști încep să denunțe fraude cu pretextul că „au aflat din presă“; urmează madam Viorica evocînd, prudent, îngrijorări legitime, declarînd că publicul „are dreptul să afle adevărul“, după care, hop, apare și comisia de anchetă, care, dinainte, are în plic rezultatul, chiar dacă acesta-i absurd: Opoziția a fraudat alegerile organizate de Putere!

În consecință, se vor face presiuni pentru a se desființa tabletele, această inovație diabolic-securistă (soft-ul e la STS, adică la „servicii“, adică la „statul paralel“) în dezacord cu principiile sănătoase ale poporului nostru, care acceptă votul multiplu atunci cînd el servește intereselor Partidului. Iată un mijloc simplu și destul de eficient prin care dna Viorica-cea-fără-șanse ar putea căpăta mai multe voturi și șanse, mulțumită sistemului „autobuzul“, „suveica“ și altor mijloace tradiționale, bine puse la punct, dar dispărute între timp din cauza tabletelor.

Și chiar dacă nu va reuși, nu-i asta o explicație formidabilă? Nu ne-au învins decît prin fraudă, vor zice, prin complicitatea serviciilor și pentru că sîntem urîți de marile puteri, fiindcă vrem să servim poporul român și nu interesele nesimțite ale acelor puteri, fiindcă „ceilalți“ știu să intoxice publicul cu Facebook-ul, fiindcă Soros e la pîndă. De fapt, vor spune, Partidul, deși la putere, a fost continuu fraudat. Singura lui greșeală a fost că a acordat încredere unor trădători de „țară și de neam“, în loc să-i zdrobească, atunci cînd a putut. În 2009, se știe, a fost „sufrageria lui Oprea“ care a întors rezultatele alegerilor într-o noapte. În 2014, serviciile au declanșat operațiunea „diaspora“, repetată și în 2019 cu asupra de măsură, plus perversa operațiune „tableta“.

Pe scurt, după ei, de treizeci de ani istoria politică a României cunoaște două tipuri de alegeri: cele pe care Partidul le a cîștigat și care sînt legitime și exprimă în mod minunat voința poporului român, și cele pe care Partidul numai în aparență le-a pierdut, dar care de fapt, deși tot cîștigate fiind, au fost fraudate de voința ticăloasă a „statului paralel“ și care nu sînt legitime. Așadar, dacă e să vorbim drept, trebuie recunoscut că Partidul a cîștigat absolut toate alegerile de pînă acum (chiar și pe cele pe care le-a pierdut). Și, bineînțeles, în viitor va fi la fel: Partidul va cîștiga deopotrivă alegerile pe care le va cîștiga și pe cele pe care le va pierde.

Ce dovezi aveți pentru enormitatea asta?“, vor întreba unii naivi. „Se vehiculează unele informații de acest gen în spațiul public. Tocmai de aceea vom înființa o comisie de anchetă pentru a le verifica“, vor răspunde ei cu amabilitate. Iar dacă nu vor mai avea puterea să înființeze comisii de anchetă parlamentare, le vor face la Partid (simbolic, parcă nu-i totuna, de vreme ce Partidul e „trup din trupul țării“?). Iar acolo, parcă-i și vedem strînși pe alde Teodorovici, Olguța, Pleșoianu, Vâlcov, Firea, Șerban Nicolae, Dăncilă și chiar Dragnea (în răstimp, eliberat) care vor decide prin vot democratic că e nevoie de o nouă și ultimă comisie de anchetă care să demonstreze cu argumente riguroase că Dumnezeu a făcut întîi Partidul și abia apoi lumina. Sau că, în fine, dacă teza asta pare teologic oleacă eretică (să nu ne certăm cu popii, vor cere unii mai bisericoși), să stabilească măcar că le-a făcut în același timp, ceea ce se vede pînă astăzi, după cît de mult strălucește de lumina inteligenței fruntea Partidului.

Mai multe