Sărmăluțele cu ciuperci
Cred că cea mai tare chestie a postului este să gătești ca să nu mori de foame. În timpul postului, totul ar trebui să fie simbolic. Pîine cu apă, un fir de orez cu apă. De aia, cînd văd rețete ca astea, mă crucesc:
250 g orez (1 cană)
150 g ciuperci (1-2 căni)
2 linguri soia granule (dacă vrei să nu foloseşti soia, dublează cantitatea de ciuperci)
3 cepe tăiate mărunt
1 morcov răzuit fin
3 linguri pastă de roşii
1 linguriţă cimbru
1 linguriţă mărar verde
1 linguriţă amestec de legume uscate
1 lingură fulgi de drojdie inactivă
4-5 linguri de ulei
sare după gust
1 varză murată
Păi, pînă o faci, trece postul. Sau:
Supă cremă de linte roşie şi cocos
1 cană linte roşie
2 cepe
3 căței de usturoi
1 morcov
1 linguriţă sare
1 lingură amestec de legume
1 linguriţă praf de curry
1 lingură boia dulce
3 linguri ulei de măsline
sare
piper alb
200 ml cremă de cocos (1/2 conservă)
2 litri apă
Pe bune, pînă am citit rețeta de pe net, de pe un „Alege să fii sănătos“, m-a luat angoasa. Păi, nu-i mai bine să mănînc o bucată uscată de pîine și să beau două kile de apă? Cred că aș rezista, zilnic, pînă de Crăciun. Dacă să gătesc nu știu, m-a luat o lene… mai bine rabd, rabd, rabd. Trece timpul. Și slăbesc.