Ziua Mondială a Donatorului de Sînge, Patrula de Reciclare și inițiativa „Hands and Plants”

17 iunie 2019   Dileme on-line

Ni se repetă că românii sînt leneși, că nu vor să facă bine și că ONG-urile și firmele străine ne vor doar răul. Săptămînal, aici, vă demonstrăm contrariul.

● Pînă în 2021, orfelinatelor  vechi trebuie desființate și trebuie încurajat plasamentul copiilor. Cu ocazia Zilei Copilului, zece artiști din spațiul muzical s-au reunit sub numele „Friends of Hope and Homes”, o campanie desfășurată de JYSK România și Hope and Homes for Children România. O donație de 2 euro / lună prin SMS la 8844 către Fundația Hope and Homes for Children va contribui la închiderea orfelinatelor din România și găsirea celor mai bune alternative pentru copii. Toată luna iunie, orice donație de acest fel va fi dublată de JYSK România.

De asemenea, PEPCO România derulează un parteneriat cu Hope and Homes for Children și va acorda în 2019 un sprijin financiar de 60.000 euro.

● Peste 30.000 de români au participat la campania Dona – „Farmacia de acasă-check” – prin care au fost colectate 7 tone de medicamente expirate. Nu uitați, medicamentele nu se aruncă la gunoi!

● Platforma „Patrula de Reciclare” a atins un record de la debutul ei, în 2011: 6 milioane de kilograme de deșeuri electrice colectate în școli. Cei care doresc să se implice, prin intermediul elevilor, se pot debarasa de aparatura electronică (inclusiv becuri și baterii consumate) apelînd 0800 444 800 (TelVerde) sau completînd formularul online.

● De Ziua Mondială a Donatorului de Sînge, sute de angajați RCS&RDS au mers și au donat sînge în cadrul campaniei „Digi donează viață”.

Mega Image marchează deja al treilea an de implicare în susținerea acestei cauze, astfel că investește 60.000 de euro în patru centre de transfuzie din România.

Cu aceeași ocazie, campania „România are sînge de rocker” desfășurată de matinalul RockFM și Donorium a adus cu aproape 800 de pungi de sînge mai mult, în luna mai, la Centrul de Transfuzie București. Este echivalentul a 1.600 de vieți salvate.

● „Hands and Plants”, o inițiativă din cadrul Centrului Cultural Clujean aduce culoare pe holurile Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

● Asociația de Psihologie și Siguranță Rutieră PsihoTrafiQ și Primăria Medgidia au creat prima trecere de pietoni tridimensională de pe litoralul românesc. Aceasta va atrage atenția șoferilor, dar și pietonilor, cu îndemnuri privind traversarea regulamentară.

● Rotary București Cișmigiu a donat 10 scaune cu rotile pentru pacienții cu nevoi speciale de la  Hospice Casa Speranței.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe