Ziua Curățeniei în Parcul Natural Văcărești

29 mai 2017   Dileme on-line

Sîmbătă 10 iunie, începînd cu ora 09.00, sînteţi invitaţi să ajutaţi la curăţarea parcului natural Văcărești.

Vreți să vă implicați pentru ca Bucureștiul să fie un oraș mai verde, mai curat? Vreți să înțelegeți cum funcționează reciclarea deșeurilor și care este impactul asupra mediului? Vreți să petreceți un moment plăcut în aer liber, realizînd totodată un gest ecologic în favoarea spațiului urban?

Timp de cîteva ore, adulții și copiii vor avea ocazia să se implice pentru orașul lor, în cadrul unei operațiuni ecologice de mare amploare.

Participanții care se înscriu în prealabil vor primi un echipament adaptat (tee-shirt, șapcă și mînuși), precum și un sac de gunoi, pentru a colecta cît mai multe deșeuri și a curăța spațiul verde. Precizăm că numărul echipamentelor este limitat. La sfîrșit, cîtiva norocoși vor pleca cu un premiu, în urma unei trageri la sorți.

Participarea la eveniment se face pe bază de înscriere prealabilă, în limita locurilor disponibile, accesînd link-ul următor: http://doodle.com/poll/caecn4fguxwgs45b 

Mai mult, partenerii noștri vor fi prezenți la intrarea parcului, pentru a sensibiliza publicul larg asupra provocărilor legate de mediu. 

Evenimentul este organizat de Ambasada Franței în România, Institutul Francez din București și asociația Parcul Natural Văcărești, în parteneriat cu Organizatia Ecotic și cu sprijinul GreenTech, Let's Do It, Romania!,Decathlon RomaniaCarrefour Romania și LEROY MERLIN Romania.

„Ziua Curățeniei în Parcul Natural Văcărești” face parte din proiectul V.I.V.R.E. (Villes Intelligentes et Vertes en Roumanie et en Europe), inițiat de Ambasada Franței în România pe tematica orașelor durabile și inteligente, cu scopul de a pune bazele unor acțiuni pe teritoriul României. Proiectul vizează atît autoritățile publice naționale și locale, cît și mediul afacerilor, cel universitar și publicul larg. Pe durata anului 2017, vor fi organizate dezbateri, activități educative, conferințe și competiții, pe o gamă largă de subiecte: transport, gestiune de deșeuri, clădiri și energie, biodiversitate, orașe inteligente și agricultură urbană.

Mai multe