Zece scriitori contemporani vin în şcolile din Tîrgu Mureş

11 februarie 2019   Dileme on-line

Primăvara aceasta, zece scriitori se vor întîlni cu elevi din șase licee din Tîrgu Mureș. Fiecare dintre ei – Tudor Ganea, Márton Evelin, Elise Wilk, Gabriela Feceoru, Kali Ágnes, Vida Gábor, Alex Văsieș, Marin Mălaicu-Hondrari, Demény Péter și László Noémi – va conduce minim trei ore de literatură contemporană.

După fiecare întîlnire cu elevii, pe lîngă fotografii, Miruna Lavinia și Szilágyi Panna vor realiza un rezumat grafic. De asemenea, Asociaţia Podium, iniţiatoarea proiectului „Scriitori la şcoală“, va porni o serie de podcasturi cu fiecare dintre autori. Podcasturile vor avea o durată de 20-30 de minute și vor fi publicate pe YouTube și pe Facebook.

Unde vin scriitorii

Întîlnirile autorilor cu elevi vor debuta în luna februarie. Gabriela Feceoru se va întîlni cu elevi ai Colegiului Național Pedagogic „Mihai Eminescu”, în 13 februarie. În 21 februarie, Demény Péter se va întîlni cu elevii Liceului Teologic Romano-Catolic „Rákóczi Ferenc”. În ultima săptămînă din februarie, elevii Liceului Tehnologic „Gheorghe Șincai” vor avea ocazia să o cunoască pe Elise Wilk, iar în prima săptămînă din luna martie se vor întîlni cu prozatorul Vida Gábor.

Datele următoarelor întîlniri vor fi stabilite ulterior. Kali Ágnes și Alex Văsieș vor merge la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, Tudor Ganea și Márton Evelin la Liceul Vocațional de Artă, László Noémi la Colegiul Pedagogic, iar Marin Mălaicu-Hondrari va merge la Colegiul Național „Unirea”.

Mai multe