Wings for Life - cu un pas mai aproape de găsirea unui remediu pentru afecțiunile coloanei vertebrale

20 martie 2015   Dileme on-line

Peste trei milioane de persoane sînt dependente de un scaun rulant, după ce au suferit o afecțiune a coloanei vertebrale. Totuși, scaunul rulant este doar partea vizibila a unei probleme mult mai mari. Aceste persoane nu își pot controla muşchii, nu-și simt membrele sau nu reușesc să-și coordoneze funcțiile corpului.

Avînd drept obiectiv găsirea unui tratament pentru pacienții aflați în diverse stadii de paralizie, din 2004, fundația non-profit Wings for Life sprijină cercetarea științifică și studiile clinice din toata lumea, dedicate acestei probleme care afectează anual aproximativ 500.000 de persoane.

Persoanele care se afla în spatele fundației Wings for Life sînt fostul campion mondial de motocross, Heinz Kinigadner și fondatorul Red Bull, Dietrich Mateschitz. În 2003, fiul lui Kinigadner, Hannes, a suferit un accident în urma căruia a ramas tetraplegic (paralizat de la gît în jos). Nevoit să se confrunte cu o asemenea situație, Kinigadner și Mateschitz au invitat mai mulți oameni de știință din toata lumea să se mute în Salzburg. În urma activității acestora, a devenit clar faptul că exista motive legitime pentru a spera la vindecarea traumatismului coloanei vertebrale, în ciuda opiniei generale. De altfel, prof. dr. Sam David, în 1981, și prof. dr. Martin Schwab, în 1990, au demonstrat că celulele nervoase ale coloanei vertebrale se pot regenera după anumite tratamente.

Nevoiti sa se confrunte cu faptul ca investitiile majore in gasirea unui tratament pentru aceasta problema nu erau considerate o prioritate, avand in vedere numarul relativ mic al persoanelor paralizate, comparativ cu alte afectiuni, Kinigadner si Mateschitz creeaza fundatia non-profit Wings for Life, in 2004. Astfel, de la un an la altul, aceasta a facut progrese semnificative in zona cercetarii si a studiilor preclinice, iar in acest an, pentru a putea testa o terapie inovatoare pe mai multi pacienti paralizati, si-a unit eforturile cu Fundatia Christopher & Dana Reeve, a celebrului actor Christopher Reeve. Este vorba despre studiul The Big Idea, care se bazeaza pe stimularea electrica epidurala, care va fi testat pe 36 de persoane cu afectiuni ale maduvei spinarii. Costul tratamentului pentru opt pacienti din cei 36 inscrisi in program va fi finantat din veniturilor stranse la cursa Wings for Life World Run, din 2014.

Wings for Life World Run – Alergam pentru cei care nu pot!

In dorinta de a atrage si mai mult atentia asupra acestei probleme, incepand cu 2014 fundatia organizeaza cursa globala Wings for Life World Run, un eveniment sportiv unic, care aduna in aceeasi zi, la aceeasi ora mii de oameni din intreaga lume, de pe sase continente, dornici sa alerge pentru cei care nu pot, taxa de inscriere ajungand la fundatia Wings for Life.

Wings for Life World Run 2015

Anul acesta, Wings for Life World Run va avea loc din nou, pe 3 mai 2015, iar in tara noastra se va desfasura in Bucuresti, zona Pantelimon, continuand pe DN3-DN3A, catre Fetesti. Taxa de participare este de 124 lei (100 lei + TVA) si poate fi achitata prin transfer bancar sau direct pe site, prin card bancar. Exista mai multe variante de inscriere: online (pana pe 26 aprilie, ora 14:00), prin transfer bancar (pana pe 19 aprilie, ora 23:59), in ziua cursei (pana la ora 12:00).

Mai multe detalii pe: www.wingsforlifeworldrun.com.

Mai multe