Warm-up Super

28 martie 2016   Dileme on-line

În fiecare joi, de la ora 19, la Spațiul Public European (str. Vasile Lascăr nr. 31, București) au loc proiecțiile Warm-up ale festivalului Super.

Joi, 31 martie: Bouncing Cats, regizat de Nabil Elderkin pentru Red Bull Media House
Bouncing cats este povestea încercării lui Abraham Tekya, un b-boy orfan, de a crea o viață mai bună pentru tinerii din Uganda prin hip-hop, b-boy culture și breakdance. A luat naștere astfel un workshop care să îi motiveze și “vindece” pe copiii care, de multe ori, nu au un adăpost stabil, nu își permit să meargă la școală sau care trebuie să meargă kilometri în fiecare zi ca să ajungă la ore. "Prin proiectul nostru, oamenii devin mîndri de ce au făcut; nu ne poate lua nimeni ceea ce învățăm aici.”

Joi, 7 aprilie: Die Abenteuer des Prinzen Achmed / Aventurile Prințului Achmed, regizat de Lotte Reiniger
Aventurile prințului Ahmed, una dintre cele mai cunoscute animații “pioniere” de lungmetraj din lume, este realizat cu personaje din hîrtie decupată și este inspirat de basmele 1001 de nopți. Lupta dintre bine și rău, zîne, prințese în pericol – toate se regăsesc în acest film de animație din 1926. 
Proiecție realizată cu sprijinul Institutului Goethe. 

Joi, 14 aprilie: Fievres / Febre 
Benjamin este un copil în război cu lumea - toată viața lui, a trebuit să suporte violență și să treacă prin adăposturi sociale. În ziua în care mama lui intră în închisoare, Benjamin află că are un tată, și se duce să trăiască cu el în suburbiile Parisului. 
Proiecție realizată cu sprijinul Institutului Francez. 

Joi, 21 aprilie: Bande de Filles / Gașca de Fete, regizat de Celine Sciamma 
Persecutată de familie, fără vreo perspectivă de viitor la școală și supusă legii băieților din cartier, Marieme începe o viață nouă cînd întîlnește o gașcă de trei fete mai deschise la minte. Își schimbă numele și felul de a se îmbrăca, abandonează chiar școala ca să fie acceptată în gașcă, sperînd că aceasta este calea spre libertate. Filmul a fost prezentat la zeci de festivaluri din întreaga lume, inclusiv la Cannes 2014. 
Proiecție realizată cu ajutorul Institutului Francez. 

Filmele sînt subtitrate în limba engleză. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, fără rezervare. Dat fiind că trebuie făcut controlul de securitate, avem rugămintea să ajungeți cu 10 minute mai devreme. După începerea proiecției, nu mai este permis accesul în sală.

Mai multe